Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Life coaching is een vorm van coaching waarbij je aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling. Een life coach kan je helpen de volgende vragen te beantwoorden.

Wie ben ik?
De basis voor geluk is zelfkennis. Daarom beginnen we met de vraag: wie ben ik? Natuurlijk weet je in grote lijnen wel wie jij bent. Maar heb je ook een helder beeld van je drijfveren en waarden? Als je helder hebt waar jij energie en geluk door ervaart is het makkelijker om in te zien waardoor je nu niet altijd happy bent. Met een life coach ga je aan de slag om deze drijfveren in kaart te brengen. De persoonlijkheid van de mens wordt in life coaching vergeleken met de vorm van een boom: de levensboom. Als een boom genoeg ruimte, voeding en zonlicht krijgt, kan hij zich op een gezonde manier ontwikkelen en tot volledige ontplooiing komen. Deze drang tot volledige ontplooiing is er ook bij mensen.

Wat wil ik?

Het zelf, onze wezenlijke essentie, is de bron van ons bewustzijn en onze levensenergie. Het geeft vanuit de kern van onze persoonlijkheid de energie om ons te ontplooien. Deze energie is gericht op het ontplooien van onze talenten en het creëren van een evenwichtige groei van de persoonlijkheid. Iemand met krachtige verlangens beschikt over veel levensenergie.

Verlangens en passies

We zijn het gelukkigst wanneer we naar deze verlangens luisteren. Ze zijn diep, constant en vol met passie. Het zijn speciale verlangens die telkens weer in ons leven terugkomen. Daarom stellen we in life coaching regelmatig de vragen: ‘Wat wil ik nu eigenlijk in mijn leven?’, ‘Waar ligt mijn passie?’, ‘Wat is werkelijk zinvol in mijn leven?’, ‘Waar ben ik écht goed in?’ en ‘Met wat voor mensen wil ik het liefst omgaan?’ De verlangens van het zelf zijn in feite uitingen van onze diepste levensopdrachten. Het zijn de boodschappen uit ons hart, die ons vertellen wat we in ons leven het beste kunnen doen. Als we deze aanwijzingen opvolgen, scheppen we steeds meer geluk voor onszelf en onze omgeving en genieten we van een voortdurende persoonlijke groei.

Ontvangen en geven
Een gezonde boom is een organisme dat, net als de menselijke persoonlijkheid, groeit, bloeit en vruchten produceert. De boom is voortdurend bezig zonlicht, koolzuur, water en mineralen om te zetten in zuurstof, bladeren, hout, stuifmeel en vruchten. Op dezelfde manier is ieder gezond mens voortdurend bezig van alles te ontvangen en te geven in alle gebieden van zijn leven. Wanneer dit proces goed verloopt, is de mens zowel geestelijk als lichamelijk gezond en gelukkig.

Een life coach kan je helpen om deze vragen te beantwoorden.

Wil je een gratis oriëntatie gesprek met een life coach, kijk dan in de agenda.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden