Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Weet jij welke factoren ervoor zorgen dat jij je gelukkig voelt? En hoe je je eigen geluk kunt vergroten of hervinden? Een personal coach kan helpen jouw geluksfactoren te ontdekken. De drie pijlers die hieronder worden omschreven, kunnen je helpen te onderzoeken hoe het staat met jouw geluk.

Optimisme
Hoe optimistisch je in het leven staat en de manier waarop je op situaties reageert, kunnen mede bepalend zijn voor het ervaren geluksniveau. Als je geen optimistische houding hebt, creëer je, wellicht onbewust, een vicieuze cirkel voor je zelf. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, is het van belang om je negatieve gedachten te weren of ze om te zetten in positieve gedachten. Ook het accepteren van dat deel van jezelf waar je niet helemaal tevreden mee bent, kan helpen een positieve en energieke levensstijl na te streven.

Sociaal leven
Een andere factor die bijdraagt aan het geluksgevoel is het sociale leven. Gelukkige mensen hebben vaak een rijk sociaal leven omdat zij eerder contact met andere mensen zoeken. Belangrijk is dat je je sociale leven niet als een verplichting ervaart, maar als betekenisvol en leuk.

Persoonlijke vrijheid
Of je in je hoofd een grote mate van vrijheid ervaart, en dus niet denkt in belemmeringen maar in mogelijkheden, kan eveneens het geluksgevoel vergroten of versterken. Wanneer je je veel bezig houdt met hoe anderen over jou denken en wat zij van jou vinden, zal dit je onzeker maken, je persoonlijke vrijheid verkleinen en je niet meer persoonlijk geluk opleveren. Af en toe de verwachtingen die anderen van jou hebben doorbreken, kan soms veel meer opleveren dan je vooraf dacht.
Er zijn dus meerdere factoren die kunnen bijdragen aan jouw geluk. Wil jij je persoonlijke geluk vergroten of hervinden dan kan een life coach je hierbij helpen.

Kijk direct in de agenda en plan uw gratis oriëntatiegesprek met onze coach. »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden