Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan veel spanning en druk veroorzaken, vooral als de afgelopen gesprekken niet succesvol waren. Het is vaak moeilijk om in te zien, wat je precies fout doet. De loopbaancoach kan je helpen bij het oefenen van goede sollicitatiegesprekken. Zij heeft namelijk inzicht in de belangrijkste eigenschappen en gedragingen die bepalen of je wordt aangenomen of niet. Hierbij alvast een aantal tips.

De 50/50 regel
Een belangrijke regel tijdens een sollicitatiegesprek is de 50/50 regel. Dit betekent dat je tijdens het gesprek ongeveer evenveel moet luisteren als spreken. Als je namelijk teveel praat kan je overkomen als iemand die niet let op de behoefte van de organisatie. Als je daarentegen te weinig praat kan je overkomen als iemand die iets te verbergen heeft.
Het blijkt dat sollicitanten die zich aan deze regel houden vaker worden aangenomen. Je kunt met de coach bespreken wat jouw voorkeur heeft en hoe je dit kan aanpakken.

Positief spreken over vorige werkgevers
Veel werkgevers hebben het gevoel dat ze verbonden zijn met andere werkgevers. Het is daarom belangrijk om gezien te worden als iemand die positief staat tegenover werkgevers. Als je kwaad spreekt over je vorige werkgevers kan dit angst oproepen dat je dit tenslotte ook bij je toekomstige werkgever zal doen.

De loopbaancoach kan sollicitatiegesprekken met je oefenen en je inzichten geven vanuit het perspectief van de werkgever. Wil jij hiermee aan de slag?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze loopbaancoaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden