Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer je last hebt van stress kunnen niet-helpende gedachten en gevoelens over het hebben van stress een rol spelen. Boosheid, verdriet of teleurstelling in jezelf kunnen hier bijvoorbeeld voorkomen. De (verborgen) gedachten en emoties achter deze stress maken het soms moeilijk met je stress om te gaan en kunnen het zo in de weg staan.

Een coach kan in dit geval werken met NLP (Neurolinguistisch Programmeren). Deze werkwijze biedt een handvat om te werken de emoties en gedachten die in de weg staan.

  • Er wordt contact gemaakt met de situatie waarin je stress ervaart op een wijze waarop je voelt en denkt dat je er weer inzit.
  • Er wordt vervolgens uit deze situatie gestapt door je een andere positie in te laten nemen.
  • Een coach zal nagaan hoe je het ervaart in die situatie stress te hebben. Zowel de gedachten als de gevoelens worden hier benoemd.
  • Gezamenlijk wordt nagegaan welke helpende gedachten en emoties nodig zijn om deze niet-helpende gedachten en emoties (bijv angst en boosheid) te kalmeren. Ook wordt gekeken in welke situaties het je lukt om deze de baas te blijven.
  • In je gedachten wordt dan zo’n succesvolle situatie ervaren en van de achterste positie wordt teruggegaan naar de eerste, met behoud van de helpende gedachten en gevoelens.

Controle over gedachten en gevoelens
NLP is in ‘coachland’ een effectieve werkwijze die dan ook regelmatig toegepast wordt om stress te kunnen hanteren. Wanneer u aan de slag gaat met deze methode zou u in de toekomst met behulp van helpende gedachten en gevoelens weer controle kunnen hebben over de normaal gesproken zo stressvolle situaties. Zou u ook inzicht willen krijgen in uw gedachten en emoties?

 U kunt hier een gratis oriëntatiegesprek plannen met een coach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden