Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Om effectief te coachen wordt er volgens een bepaald structuur gewerkt. Daarbij kan personal coach gebruik maken van verschillende modellen. Een goed model om structuur aan te brengen is het T-GROW-model van John Whitmore. De kracht van het T-GROW model is dat het in een aantal overzichtelijke stappen leidt tot een duidelijk eindresultaat. Je bent hierbij zelf actief bezig met het verhelderen van jouw probleem, het bedenken van oplossingen en daarom sta je ook achter het veranderproces. Je personal coach zal je in dit proces begeleiden.

Welke werkwijze wordt er gehanteerd met het T-GROW model?

Topic (Thema)
In de beginfase wordt er samen met de personal coach een thema bepaald, dat wil zeggen wat wordt het onderwerp van het coachingsgesprek?

Goal (Doel)
Op basis van het onderwerp worden er doelen gedefinieerd. Het is belangrijk om deze doelen SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en tijdgebonden) te maken.

Reality (Realiteit)
Vervolgens beoordeel je de huidige situatie: waar zijn we nu? In deze fase wordt het thema uitgediept en aangescherpt. De loopbaancoach heeft hierbij de rol om jouw te stimuleren om zelfevaluerend te zijn en concrete voorbeelden te analyseren. Vooral in deze fase is het belangrijk dat de personal coach  de lijn in het verhaal vasthoudt.

Options (Opties)
Nu ga je brainstormen over verschillende mogelijkheden die een mogelijke oplossing kunnen bieden. Dit is vooral een creatief proces. De coach heeft hierbij met name een faciliterende rol.

Wrap-up (Actieplan)
De laatste stap is het maken van een actieplan waarin de gecoachte beschrijft welke keuzes hij maakt en wat hij gaat doen binnen welk termijn. Je personal coach zal je hierbij begeleiden om een zo haalbaar mogelijk plan op te stellen.

Denk jij dat deze manier van coachen bij jou past? Of wil je uitzoeken of een andere vorm wellicht beter bij jou past?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden