Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je het gevoel dat je gedurende je werk niet voldoende kan laten zien waartoe je capabel bent? Heb je het gevoel gestresst te zijn en ga je met tegenzin naar je werk?

Gebrek aan uitdaging
Dit is uiteraard vervelend, maar waneer verveling aan de orde van de dag is, als er gebrek is aan uitdagingen, als het werk je onvoldoende interesseert omdat het te gemakkelijk is, als je steeds maar weer routinematig werk moet verrichten en je lichamelijke en/of psychische stressreacties krijgt, is er waarschijnlijk toch meer aan de hand dan je vervelen of liever thuis willen zijn. Een bore-out hoort dan tot de mogelijkheden.

Spanning door een bore-out
Wat is een bore-out dan? Te weinig (uitdagend) of te eenvoudig werk of het ontbreken van andere bezigheden (geen ontplooiingsmogelijkheid, geen creativiteit) kan een bron van spanning zijn. Wanneer je het gevoel hebt niet gezien of gehoord te worden, dat het niet uitmaakt wat je doet, kan daar de nodige spanning van krijgen. Deze vorm van stress noemen we een bore-out.

Testen of je de richting opgaat van een bore-out? Beantwoord dan de volgende vragen:

1. Heb je weinig interesse in je werk?
2. Doe je privézaken op het werk?
3. Verstuur je privémails naar collega’s in werktijd?
4. Voel je je verveeld en niet uitgedaagd?
5. Doe je soms net alsof je druk bezig bent?
6. Ben je moe en lusteloos als je thuiskomt van je werk, zonder dat je een
drukke dag hebt gehad?
7. Ben je ontevreden over je werk?
8. Vind je je werk zinloos?
9. Zou je het werk in minder tijd kunnen voltooien dan je nu doet?
10. Ben je bang om van baan te veranderen omdat je dan minder verdient?

Heb je op meer dan vier vragen ‘ja’ geantwoord, dan loert een bore-out om de hoek.

Wat kan je eraan doen?
De manier om hiermee aan de slag te gaan verschilt eigenlijk niet echt met andere vormen van stress. Wanneer je je ontspant , je energiebronnen aanboort, je baas feedback geeft, je assertief opstelt en een serieus gesprek aangaat met je baas over jouw situatie kan je al een eind op weg komen. Zo kun je ervoor zorgen dat je werk leuker en uitdagender wordt! Zijn er binnen de organisatie waar je nu werkt onvoldoende mogelijkheden, dan is het misschien beter dat je naar een andere baan uitkijkt.

Extra ondersteuning
Wanneer je het gevoel hebt wel wat ondersteuning op dit gebied te kunnen krijgen, dan kan loopbaancoaching je hierbij helpen. Meer weten over de mogelijkheden die loopbaan kan bieden voor jouw situatie? Een gratis oriëntatiegesprek kan meer duidelijkheid hierover geven, zodat je daarna lijnen uit kan zetten voor een een uitdagende carrière.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden