Plan een Gratis Oriëntatiegesprek
Met een team kun je veel meer bereiken dan als individu. Soms kan een goede samenwerking er zelfs voor zorgen dat je samen beter presteert dan alle individuen afzonderlijk bij elkaar opgeteld zouden doen. Toch kan er ook veel misgaan binnen een team. Als iemand in het team bijvoorbeeld niet zijn best doet, kan dit leiden tot veel irritaties, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat een team beneden zijn kunnen presteert. Hieronder 7 tips volgens het TESI (Team Emotional and Social Intelligence) Model om de samenwerking binnen jouw team te verbeteren.

Team identiteit: Zorg ervoor dat iedereen in het team zich betrokken voelt, graag samen wil werken en dat het duidelijk is wat ieders rol is binnen het team.
Motivatie: Stel doelen voor het team en zorg dat iedereen zich verantwoordelijk voelt. Verder is het belangrijk om te weten wat de wensen van de teamleden zijn en dat je hen hierin tegemoet komt.
Emotioneel bewustzijn: Het is belangrijk dat er een open sfeer is in de groep en dat de teamleden op de hoogte zijn van elkaars gevoelens en die respecteren. Dit is een essentieel punt, want het beïnvloedt de motivatie, productiviteit, en de wil om samen te werken.
Communicatie: Geef elkaar feedback en luister naar elkaar. Goede communicatie is essentieel voor een goede samenwerking.
Stress tolerantie: Houd in de gaten hoe alle teamleden omgaan met de werkdruk. Op deze manier voorkom je dat teamleden uitvallen vanwege hun gezondheid.
Conflicten oplossen: Conflicten kunnen zorgen voor nieuwe inzichten, maar kunnen ook leiden tot een team dat uit elkaar valt. Het is belangrijk dat de teamleden openstaan voor andere meningen, maar zich niet in het conflict laten opgaan.
Positieve sfeer: Een positieve sfeer geeft de teamleden het idee dat ze in staat zijn succesvol te zijn. Het is een aanmoediging voor het team en tevens motiveert een positieve sfeer de teamleden om zich in te zetten.

Is jullie team toe aan een volgende stap in de ontwikkeling van het team? Bespreek dan de uitdagingen die er voor jullie spelen en kijk hoe jullie die stap kunnen zetten. Plan hier uw vrijblijvend telefonisch consult!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden