Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Voor velen is het erg vervelend wanneer zij te horen krijgen dat ze gedwongen worden om te stoppen met hun baan en iets nieuws moeten gaan vinden. Niet alleen de zekerheid die je hebt valt hierdoor weg, maar ook de vraag hoe je snel een goede baan vindt die bij je past kan voor stress zorgen. Veel mensen weten namelijk niet wat hun te wachten staat tijdens een outplacementtraject en dit kan veel zorgen met zich meebrengen. Om deze reden een paar tips die wellicht kunnen helpen:

1. Raadpleeg een rechtsdeskundige
Het is belangrijk om te weten waar je recht op hebt wanneer je in een dergelijke situatie beland. Zelf kan je natuurlijk bepaalde dingen uitzoeken, maar een specialist kan je hier bij helpen en je wijzen op punten die je misschien over het hoofd had gezien.

2. Weet wat je wilt
Misschien vind je het heel erg jammer dat je weg moet bij je huidige werkgever, maar bedenk dat je het kan zien als een kans om iets te vinden wat net wat beter bij je past en dat je huidige baan je eigenlijk voor deze ervaring heeft voorbereid. Vind je het juist moeilijk om weg te gaan omdat je niet weet wat voor baan je dan wilt? Dan is het nu de tijd dat te gaan onderzoek. Vraag jezelf eens af wat je zo leuk vond in je huidige baan en wat juist niet. Op deze punten kun je letten bij het zoeken naar een nieuwe baan.

3. Stel je doelen
Probeer bij het stellen van doelen vooral niet te veel te letten op wat je niet wilt, maar vooral op dat wat je wel wilt. Ga uit van de aspecten van een baan waar je energie van kan krijgen, wanneer deze aanwezig zijn is het van minder belang dat er één energievretende factor tegenover staat.

4. Persoonlijk plan
Wat verder belangrijk is, is dat je probeert zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Veel mensen denken dat outplacement inhoudt dat je maar een baan accepteert die eigenlijk niet bij je past. Maar outplacement kan er juist voor zorgen dat je aan kan geven wat je fijn zou vinden en wat niet. Rol dus niet overhaast in een andere baan om gewoon maar een baan te hebben, maar probeer iets te vinden wat bij je past.

5. Samenwerken met coach
Probeer je zo open mogelijk op te stellen wanneer je in een outplacement traject beland. De coach is een professional die je op alle mogelijke vlakken kan begeleiden naar een nieuwe loopbaan. Deze kan zien waar jouw kansen liggen en hoe je jouw capaciteiten kan benutten om weer succesvol en gelukkig te worden in je nieuwe baan.

Loop jij tegen outplacement aan en wil je hier uitgebreid advies over? Of heb je andere loopbaanvragen?

Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in bij een van onze outplacement coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden