Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer je een starter bent op de arbeidsmarkt of klaar bent voor een verandering in je loopbaan, kunt je gebruik maken van een loopbaancoach. Zij kan je onder andere helpen bij het bepalen wat je zou willen in je loopbaan, het ontdekken wat ervoor zorgt dat je iets anders wilt of wat ervoor zorgt dat je moeilijk een passende baan kunt vinden.

Rol van vaardigheden
Een manier om de belangrijke vragen rondom jouw loopbaan concreter in te vullen, is na te gaan wat je vaardigheden zijn. Het komt vaak voor dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. Ook voor je (toekomstige) werkgever is het goed om te weten wat jij allemaal in huis hebt. Vaardigheden zijn overigens ook te trainen, maar het is natuurlijk wenselijker als jij bepaalde vaardigheden al bezit. Je kunt ze samen met de coach in kaart brengen.

Soorten vaardigheden
Er zijn verschillende soorten vaardigheden die je kan bezitten. Hieronder vindt je de verschillende categorieën met daarbij een voorbeeld:

  • Functionele vaardigheden: helder communiceren
  • Contactuele vaardigheden: motiveren
  • Informatievaardigheden: analyseren van data
  • Fysieke vaardigheden: typen
  • Aanpassingsvaardigheden: doorzettingsvermogen
  • Specifiek inhoudelijke vaardigheden: kennis

Van deze vaardigheden kan je er al meerdere bezitten. Echter kan het zijn dat je van sommige niet wist dat je die al bezit. Tijdens de begeleiding kan je hier achter komen aan de hand van vragen en oefeningen. Tevens zou je deze kunnen versterken of nieuw kunnen aanleren.

Wil jij hiermee aan de slag?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze loopbaancoaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden