Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Na een aantal sollicitatiebrieven te hebben geschreven, sluipen er bij veel mensen fouten in die kunnen worden voorkomen. Het is moeilijk om zelf met je patroon te stoppen, maar tijdens de loopbaanbegeleiding kan je dit leren. De volgende fouten worden veel gemaakt bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

In de onderdanige positie
De werkgever heeft soms wel honderd kandidaten en jij bent degene die uitgekozen moet zien te worden. Je zit dus in de afhankelijke partij, maar dat betekent niet dat je in een onderdanige positie hoeft te zitten. Een werkgever heeft er veel meer aan als je zelfverzekerd overkomt. Toch is het moeilijk om na vele sollicitaties niet een onderdanige positie aan te nemen. Hierbij kan een loopbaancoach je bij helpen.

Meer brieven, grotere kans
Als je al langer op zoek bent naar een baan kan je de neiging krijgen om je zoektocht te verruimen en vacatures minder nauwkeurig te beoordelen. Dit komt de kwaliteit van je sollicitatie niet ten goede. Het vergroot wel het aantal afwijzingen en daarmee je teleurstelling. Tijdens de loopbaanbegeleiding leer je daarom om kritisch te blijven zoeken. Vraag jezelf af of de baan echt bij je past.

Wil je begeleiding bij het zoeken naar een baan? plan dan nu een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in bij een van onze loopbaancoaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden