Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Weet je niet waar je staat in je carrière? Is je toekomst onzeker bij je huidige werkgever? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar weet je niet precies hoe je dit wilt invullen. Loopbaanadvies kan je hierbij helpen. Natuurlijk kun je dat zelf ook al een beetje:

Denken

Echt de tijd nemen om na te denken is vaak iets waar we geen aandacht meer voor hebben of geen tijd voor vrij maken. Toch is het iets heel belangrijks, wat je veel antwoorden kan geven. Serieus ergens mee bezig zijn zorgt dat je er aandacht voor hebt. Zaken waar je aandacht voor hebt spelen een rol in je dagelijks bezig zijn.

  • Visiegesprek. Waar zou je in de nabije toekomst willen staan? Waar zou je in de verre toekomst willen staan? Hoe wil je dit ingevuld zien? Je kunt dit natuurlijk ook realiseren door een gesprek met iemand te voeren, in plaats van een brainstorm moment met jezelf.
  • Beroep en vakgebied. Zit je in je beoogde vakgebied? Wil je hier in blijven werken? Is er een vakgebied waar je een rol in wil spelen? Wat kan het aandeel hier in zijn van je huidige werkgever?
  • Doel en middel. Hoe ga je bij je beoogde doel komen? Wat heb je nodig om dit doel te realiseren?

Doen

Naast bovenstaande vragen zijn er ook praktische doe-opdrachten die je kunt afwisselen met denk-vragen. Deze opdrachten zijn net als bovengenoemde denk-opdrachten bedoeld om je te oriënteren. Om je er mee bezig te laten zijn voor je daadwerkelijk een oplossing of plan gaat uitwerken.

  • Een sollicitatie training kan je enorm helpen. Dit omdat je gaat nadenken over je kwaliteiten, je talenten en hoe je deze het best invult en tot uiting brengt. Probeer je zelf eens te pitchen aan een collega, vriend of iemand in de familie. Iemand die jou goed kent weet vaak waar je goed in bent en waar je minder goed in bent.

Loopbaanadvies kan je hierbij helpen en je meer tips verstrekken.

Plan nu geheel gratis en vrijblijvend een gesprek in met loopbaanadvies.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden