Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

HR-managers hebben een unieke rol als het gaat om verandering. Ze zijn belangrijk om allerlei soorten verandering in goede banen te leiden. Nieuwe programma’s, procesveranderingen, culturele veranderprogramma’s: HR-professionals kunnen in al deze processen een rol spelen. Maar welke rol is dat precies? Dave Ulrich omschreef in zijn boek “Change Champions” vier rollen van HR-professionals en die delen we graag met je.

Rol 1: Catalyst/ Champion/ Sponsor

In deze rol zorg jij ervoor dat culturele verandering op de agenda komt bij belangrijke managementdiscussies. Ook zorg je ervoor dat dit wordt meegenomen in elke beslissing van het verandertraject.

Rol 2: Facilitator

Je houdt een spiegel voor, waarbij je eigenlijk twee rollen vervult. Enerzijds faciliteer je verandering en anderzijds adviseer je bij het managementgedeelte van het verandertraject.

Rol 3: Designer

HR-processen en systemen moeten goed gedesignd zijn en daar assisteer jij bij in deze rol. Jouw rol exact: meedenken aan een efficiënte manier om deze processen en systemen te herontwikkelen en opnieuw te ontwerpen. Deze ondersteunende processen en systemen lopen voorop in het veranderingsproces, waardoor ze een belangrijke rol hebben in het veranderproces.

Rol 4: Rolmodel

Last but not least: je geeft het goede voorbeeld binnen de eigen functie. HR speelt een onwijs belangrijke rol in het leiden en ondersteunen van het verandertraject. Als HR-professional moet je een goed rolmodel zijn om change champions en het management mee te krijgen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden