Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bijna alle werkgevers in Nederland vinden dat een goede vitaliteit van hun werknemers bijdraagt aan betere werkprestaties. Ook wijst onderzoek uit dat deze werkgevers vinden dat zij deels de verantwoordelijkheid dragen over het waarborgen van de vitaliteit.

Wat is vitaliteit?

Een goede vitaliteit is van levensbelang voor een organisatie. De letterlijke vertaling van het Latijnse woord vitaliteit is levensenergie. Vitaliteit versterkt niet alleen mensen, maar ook een organisatie zelf. Het betekent meer dan alleen fysieke en mentale gezondheid. Op de werkvloer resulteert een goede vitaliteit in voldoende energie, motivatie en veerkracht gedurende de werkdag. Ten eerste, wordt energie verdeeld in fysieke en mentale energie. Fysieke energie geeft aan hoeveel energie werknemers daadwerkelijk hebben. Mentale energie staat gelijk aan het uitblijven van vermoeidheid. Ten tweede, staat motivatie voor het stellen van doelen op de werkvloer en moeite doen om deze te behalen. Ten slotte, veerkracht biedt werknemers de kracht om te herstellen na een moeilijke gebeurtenis.

 

Waarom is een goede vitaliteit op de werkvloer van belang?

Een goede vitaliteit op de werkvloer zorgt ervoor dat taken snel kunnen worden opgepakt. Dit dynamische proces vergt leervermogen en laat werknemers letterlijk terugveren. Factoren, die dit proces beïnvloeden, zijn bijvoorbeeld het hebben van probleemoplossend vermogen en goede coping strategieën. Vitale werknemers zorgen daardoor voor 32% meer betrokkenheid, 20% meer werkvermogen, en 15% minder ziekteverzuim.

Om een organisatie naar een hoger niveau te tillen, is het dus van belang om een goede vitaliteit te waarborgen. Hoe kan je dit als werkgever nou doen? Hieronder staan 6 tips, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, om jou hiermee op weg te helpen.

 

1. Een gezonde leefstijl

Het onderhouden van een gezonde leefstijl draagt bij aan een lichamelijke en mentale balans en zorgt daardoor voor minder werkstress. De productiviteit van werknemers neemt toe met 10-15 % en het verzuimpercentage neemt af.

2. Support collega’s & leidinggevenden

Het geven van support op de werkvloer versterkt de vitaliteit. Sociaal support zorgt voor meer burgerschap, betere prestaties, meer creativiteit en minder verzuim. Ook het belonen van initiatief en het stimuleren van feedback bevorderd de vitaliteit op de werkvloer.

3. Zitten is het nieuwe roken

Nederlandse werknemers zitten gemiddeld 9 uur op een dag. Werknemers die 8 uur of langer per dag zitten, hebben 27% meer kans op vroegtijdig overlijden dan werknemers die gemiddeld 4 uur per dag zitten. Onderzoek wijst uit dat mensen die 6 uur per dag staan in plaats van zitten een kleinere kans hebben op een hartaanval, beroerte of diabetes. Oftewel, start met dynamisch werken!

4. Herstelmomenten

Herstel de energiebalans op tijd. Het is belangrijk om te ontspannen tijdens en buiten werktijd. Af en toe een kruis in de agenda zetten helpt om op een ander moment weer fris aan de slag te gaan.

5. Herken de signalen van stress & burn-out

De signalen van stress & burn-out zijn vaak ruim van tevoren te herkennen. Een belangrijk signaal is veranderend gedrag. Let vooral op als u uit het niets afspraken vergeet, verstrooider bent en emotioneler reageert. Stress is op het moment beroepsziekte nummer één en kost werkgevers om en nabij twee miljard euro per jaar.

6. Behoud de balans tussen werk en privé

Houd de balans tussen uw werk en privé op peil. In 2019 verwaarloosde 9.1% van de werknemers familie- of gezinsactiviteiten door werk. Een verstoorde werk-privé balans zorgt voor meer stress, een lagere productiviteit en minder voldoening.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het waarborgen van vitaliteit op de werkvloer? Plan dan snel een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een coach bij jou in de buurt. Wil je anderen beter leren ondersteunen bij het behalen van hun doelen? Misschien is de coachopleiding dan iets voor jou!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden