Een verstoorde werk-privé balans kan zich uiten in vermoeidheid en stress. Thuis kunnen er spanningen ontstaan, omdat je weinig tijd en energie over houdt naast het werken. Wetenschappelijk onderzoek toont zelfs aan dat de houding van de partner kan leiden tot eerder stoppen met werken. De andere kant is dat je op je werk te veel bezig bent met wat er thuis speelt, waardoor je afgeleid bent en niet goed functioneert. Life coaching  kan je helpen je werk en privéleven beter in balans te houden, zodat je meer energie krijgt.

Prioriteiten stellen
In de huidige tijd zijn mensen, mede door de mobiele telefoons, veel bereikbaar en altijd wel ergens mee bezig. Daardoor heb je weinig rust in je hoofd en dit leidt tot vermoeidheid. Deze vermoeidheid gaat gepaard met stress en in het ergste geval leidt dit tot een burn-out. Om dit te voorkomen en meer rust in je hoofd te krijgen, is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Prioriteiten op werk stel je door eerst de belangrijke taken af te ronden, zodat je er thuis niet over blijft piekeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je privé tijd inplant voor familie, vrienden en ontspanning. Hierbij moet je sterk in je schoenen staan om ‘nee’ te durven zeggen tegen minder belangrijke dingen. Life coaching  helpt je sterker in je schoenen te staan en prioriteiten te stellen, wat resulteert in een betere werk-privé balans en minder stress.

Het traject
Eerst ga je samen met de Life coach kijken waar de oorzaak ligt van jouw verstoorde werk-privé balans en wat je doelen zijn. Daarna wordt er gewerkt met een praktisch stappenplan dat gaat resulteren in nieuwe inzichten. Met de op maat gemaakte methode leer je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen keuzes en daarbij prioriteiten te stellen. Verder kan er, om meer rust in je hoofd te creëren, onder andere gebruik gemaakt worden van de Acceptance and Commitment Therapy. Deze laagdrempelige methode leert je een vriendelijke houding aan te nemen ten opzichte van je gedachten en gevoelens, terwijl je tegelijk op weg gaat om je dromen te verwezenlijken. Gezamenlijk leidt dit tot concrete resultaten in de vorm van een betere werk-privé balans en meer energie.

Gratis oriëntatie gesprek
Wil jij begeleid worden door een professionele Life coach? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in bij Life coach.

Door: Patrick de Graaf

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden