Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De perfecte baan vinden
Een baan vinden die perfect bij jouw wensen en behoeftes past. Wie wil dat nu niet? Maar hoe vind je deze droombaan waarin jij je volledig op je plek voelt? Een manier om deze baan te vinden is door middel van een brainstorm. Een loopbaancoach kan jou helpen goed te brainstormen.

Brainstormen
Voordat je kunt brainstormen om er achter te komen welke baan perfect bij jou past, moet je eerst weten wat voor banen er allemaal zijn. Je moet dus een stappenplan maken waarin je alle banenopties na gaat. Dit wordt gedaan door alle mogelijke baanopties en functies die door je hoofd spoken, of hebben gespookt, op te schrijven. Een loopbaancoach kan jou helpen goed te brainstormen over banen en functies die door je hoofd spoken.

Vragen die helpen deze baanopties en functies naar boven te halen zijn:

  • Wat wilde ik vroeger worden?
  • Wat is jouw droomberoep?
  • Welke banen heb je wel eens overwogen, maar waren toe te hoog gegrepen?
  • Welke beroepen zien anderen jou uitvoeren?
  • Welke banen heb je al eens uitgevoerd?
  • Welke banen maken jou enthousiast?

Neem je tijd
Het is belangrijk dat genoeg tijd wordt genomen om alle baanopties en functies op te halen, dit kan namelijk lastig zijn. Alle herinneringen die naar boven komen, dien je meteen op te schrijven om ze zo niet te vergeten. Schiet er ineens weer een herinnering naar boven schrijf deze dan meteen op zodat hij niet wordt vergeten. Samen met de loopbaancoach wordt er aan dit lijstje gewerkt. Maar ook naast de coachgesprekken kun je het lijstje bijwerken. Naast een lijstje met baanopties en functies kun je ook gebruik maken van een mindmap. Een mindmap is een schematische tekening, een soort spinnenweb, waarin je relaties tussen bepaalde zaken kunt aangeven door deze met elkaar te verbinden. In dit geval kun je al je ideeën en herinneringen over je loopbaan met verschillende beroepen en functies in de mindmap verwerken.

Wil jij na het lezen van dit stukje graag samen met een coach brainstormen om zo jouw droombaan te vinden? Dan ben jij bij GORTcoaching aan het juiste adres.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden