Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Masja een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Masja
‘Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.’

Mijn naam is Masja, 45 jaar, en ik ben een trotse moeder van een tweeling. Mijn partner Hein en ik hebben samen twee jongens van vijf, maar ik ben ook stiefmoeder van drie pubers en zij zijn 14, 17 en 20 jaar. Zelf ben ik in Zwitserland opgegroeid waar ik in Genève en Zurich heb gewoond. Voor mijn studie ben ik naar Nederland gegaan en ook binnen Nederland ben ik vaak verhuisd. Na mijn studie heb ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven. Al zoekende ben ik mijn carrière gestart in de Marketing, Communicatie en PR bij internationaal adviesbureau Hill and Knowlton en Adidas International. Toch voelde het aan als leeg. Tot ik ontdekte dat ik liever met mensen en organisaties communiceer dan over mensen of producten. Ik help graag mensen bij het bereiken van hun doelen en bij de persoonlijke ontwikkeling. Ook wilde ik iets doen met de bijzondere achtergrond en persoonlijke ervaringen die ik heb en hoe dat mij gevormd heeft. Daarom heb ik diverse opleidingen gevolgd en mijzelf ontwikkeld tot loopbaancoach en trainer. Sinds september 2015 coach ik bij Gortcoaching young professionals met de leeftijd dertig – veertig, expats met persoonlijke ontwikkelingsdoelen en personen die carrière doelen willen bereiken. Naast gecertificeerd loopbaancoach ben ik expert in social media inzetten voor personal branding en netwerkdoeleinden. Op deze manier komt mijn achtergrond in de marketing en communicatie toch weer mooi van pas!

Mijn missie is om koers te geven aan de carrière van de professionals, maar ook om deze te behouden in deze snel veranderende arbeidsmarkt. Dit vergt persoonlijk leiderschap, goede weerbaarheid, vitaliteit en een goede balans tussen werk en privé. Als ervaringsdeskundige weet ik dat dit heel lastig is met alle rollen die wij vervullen in ons leven en alle verwachtingen die wij zelf hebben of anderen van ons hebben. Zo is vanaf de geboorte van onze tweeling mijn leven een grote rollercoaster geworden. Werk en privé zijn toen uit balans geraakt. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde, maar deze ervaringen hebben mij als coach zeker verrijkt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen regelmatig een soort APK-check moet doen. Het is goed om jezelf jaarlijks de volgende vragen te stellen: Zit ik nog op het juiste spoor? Haal ik nog genoeg energie en plezier uit de dingen die ik doe? Wat zou ik willen veranderen in mijn leven?
Eind 2014 heb ik voor mezelf dan ook zaken op orde gebracht. Het was voor mij tijd voor een volgende stap, waarbij ik uit mijn comfort zone stapte en keuzes heb gemaakt. In dit proces heb ik dankbaar gebruik gemaakt van twee collega coaches. Hierdoor kon ik sneller de juiste keuzes maken, knopen doorhakken en actie ondernemen. Vanaf 2015 ben ik begonnen als zelfstandig carrière coach en zo kan ik volledig mijn eigen koers varen. Mezelf richten op waar ik goed in ben en al mijn ervaringen en kennis combineren door maatwerk coaching te leveren aan professionals. 

Ik word geïnspireerd en gevoed door gebeurtenissen uit het dagelijkse leven en ontwikkelingen in de maatschappij. Maar nog meer van mijn coachees, mijn kinderen, stiefkinderen en interacties met mensen in het algemeen. Ook vind ik inspiratie aan zee en in het water. Ik ben gek op alles wat met water te maken heeft, ik ben een zeiler, duiker en bodyboarder. Hiernaast houd ik ook van hardlopen door duinen en over strand. Ik houd van de natuurlijke elementen en haal daar veel energie uit. Ook helpt het mij te relativeren en tot rust te komen, zo vind ik mijn balans.

Elke keer weer krijg ik ook een spiegel voorgehouden en leer ik weer een beetje bij. Op dat moment gaat er weer een nieuw venster voor mij open. Ondanks alles wat ik heb meegemaakt en mijn ervaringen weet ik dat mijn wereldbeeld beperkt is. Iedereen heeft zo zijn eigen referentiekader. Verder ben ik van mening dat alle antwoorden in jezelf zitten. Ik ben er om je te helpen bij een zoektocht naar jezelf en ik leer je naar jezelf te luisteren. Bij een coachtraject ga ik dan ook het liefst praktisch te werk.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Masja weten? Bekijk het profiel van coach Masja. Coach Masja coacht op de locaties Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaanstad.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden