Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wil je groeien, zowel in je functie en als persoon? Wil je ontdekken waar jouw persoonlijke kracht ligt en hoe je deze in kunt zetten bij het realiseren van jouw doelen? Wil je sterk en evenwichtig in je werk en leven staan, optimaal presteren en communiceren? Kortom, wil jij ook het heft in handen nemen en meer van je werk en leven genieten? Coach Gouda geeft jou weer grip op jezelf, je werk, je omgeving en je leven door middel van persoonlijk leiderschap. Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen!

Wees proactief!

Richt je op je eigen gedrag en eigen gedachten! Neem initiatief om die gebeurtenissen te beïnvloeden waar je invloed op kan hebben. Wacht niet af en schuif je verantwoordelijkheid niet af op externe gebeurtenissen of op anderen. We kunnen geen invloed uitoefenen op alle dingen die ons gebeuren, maar je hebt wel controle over je reactie op deze gebeurtenissen.

Stel heldere doelen

Begin met het einde voor ogen, schrijft Stephen Covey (2007), oftewel: begin met een duidelijk beeld van het einddoel. Door het einde voor ogen te houden kun je vaststellen in hoeverre dingen die je op een bepaalde dag doet in overeenstemming zijn met de waarden die je belangrijk vindt. Door constant te reflecteren naar je einddoel weet je waar je heen gaat, begrijp je beter waar je nu bent en weet je welke stappen je kunt zetten in de juiste richting. Coach Gouda ondersteunt jou in het verhelderen en realiseren van je persoonlijke doelen.

Belangrijke zaken eerst

We hebben de neiging om te kiezen voor taken die snel en op korte termijn bevrediging geven. Voor je het weet ben je een paar weken verder en is van dat belangrijke rapport nog niets gekomen. Ondertussen sta je constant onder druk. Om je dag efficiënt in te delen is het beter dat je met het belangrijkste begint. Werk systematisch je ‘to do lijst’ af en streep alle dingen door die niet belangrijk en niet dringend zijn. Elimineer daarna alle activiteiten die wel dringend, maar niet belangrijk zijn. Op deze manier kun je je dag indelen met dingen die wél belangrijk zijn. Zo vergroot je de kans dat je tevreden op je dag terugkijkt.

Persoonlijk leiderschap is een beproefde strategie voor iedereen die wil groeien, bewuster wil leven en meer wil genieten. Coach Gouda helpt jou om jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen door scherpe vragen te stellen en passende oefeningen toe te passen. Klik hier om een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in te plannen met een van onze coaches in Gouda.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden