Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is outplacement?

De naam zegt het al: outplacement is hulp bij “uitplaatsing”. Specifieker gesteld is het een traject onder begeleiding van een coach, die jou kan helpen als je met ontslag wordt geconfronteerd, of als je bent ontslagen. De coach helpt jou met het zoeken naar een nieuwe baan in een ander bedrijf dan waar je op dit moment werkt of het meest recent gewerkt hebt. Vaak biedt jouw werkgever je de mogelijkheid om te kunnen kiezen voor outplacement. Het kan zelfs zo zijn dat jouw werkgever het traject voor jou vergoedt.

Het traject

Outplacement trajecten kunnen er verschillend uitzien, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Bij de meeste trajecten komen echter de volgende stappen voor:

  • Leren omgaan met het ontslag
  • Het in kaart brengen van jouw talenten
  • Je eisen voor een nieuwe baan opstellen
  • Sollicitatietraining
  • Het helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan

Geld of outplacement?

Mocht je met ontslag geconfronteerd worden, ga dan bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn. Wellicht krijg je de keuze uit een geldbedrag of outplacement. Het is natuurlijk aantrekkelijk om voor het geldbedrag te kiezen en hierna zelf naar een baan te zoeken. Dit is echter lastiger dan het lijkt. Mocht je hulp nodig hebben bij het zoeken naar een nieuwe baan, of mocht je geen goed idee hebben wat de volgende stap zal worden in je carrière, dan is het wellicht een goed idee om voor outplacement te kiezen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een outplacement traject met een coach? Plan dan uw gratis oriëntatiegesprek met één van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden