Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De afgelopen jaren is de aandacht onder de media voor stress en werkgerelateerde gezondheid enorm gestegen. Werkgerelateerde stress ontstaat vooral door het ervaren van een hoge werkdruk, het hebben van weinig controle over de taken die uitgevoerd moeten worden en de sociale steun die wordt gegeven aan personeel vanuit de omgeving. Een derde van het gehele ziekteverzuim ontstaat doordat de werkstress te hoog is.

Om werknemers het gevoel te geven dat zij meer controle hebben over de taken die uitgevoerd moeten worden, wordt er vaak coaching voor bedrijven ingeschakeld. Op deze manier wordt tegelijkertijd de werkdruk verlaagd en de sociale steun verhoogd.

Vergroten controle
Door coaching voor bedrijven in te voeren kiezen bedrijven ervoor bewust met de ontwikkeling en groei van personeel bezig te zijn. Uw personeel kan meer controle krijgen wat zowel positieve effecten heeft voor de werknemers als voor het bedrijf. Wanneer werknemers controle krijgen over eigen taken verlaagt dit direct de werkdruk voor het management, doordat het personeel meer zelfsturend zal functioneren. Daarnaast leidt dit direct tot een verhoogde motivatie en betrokkenheid onder het personeel.

Vergroten sociale steun
Sociale steun fungeert als een buffer tussen factoren die stress veroorzaken en de negatieve effecten op de gezondheid die ontstaan door een hoge werkdruk en een lage mate van controle. Sociale steun kan vergeleken worden met een feedbackproces waar uw personeel energie uit kan putten. Sociale steun kan op meerdere vlakken verkregen worden. Denk hierbij aan sociale steun vanuit de thuissituatie, vanuit collega’s en vanuit de externe omgeving. Het wordt door personeel als zeer prettig ervaren wanneer coaching voor bedrijven zorgt voor een objectieve blik en steun op een professionele manier.

Verlagen werkdruk
Hoge werkdruk ontstaat door een grote hoeveelheid aan taken die binnen een korte tijd voltooid moeten worden. Door zowel de mate van controle als de sociale steun te vergroten zal het personeel beter met een hogere werkdruk om kunnen gaan en zal de werkdruk als minder groot worden ervaren.

Wilt u coaching voor u bedrijf voor u zelf of werknemers? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek bij een passende coach voor uw vraag.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden