Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Goede voornemens. Het jaar 2016 loopt ten einde, voor veel mensen is dit een reden deze op te stellen. Toch blijkt het vaak lastig deze goede voornemens daadwerkelijk uit te voeren of vol te houden. Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u niet in deze oude patronen vervalt? In dit artikel geven we een aantal tips om uw goede voornemens door te zetten en vol te houden.

#1: Beperk het aantal
Misschien komen er allerlei verschillende dingen in u naar boven wanneer u denkt aan goede voornemens. In het nieuwe jaar wilt u misschien meer sporten, stoppen met roken, meer aandacht besteden aan vrienden of minder stress ervaren. Het is erg lastig om oude patronen te doorbreken, daarom is het belangrijk om het aantal goede voornemens te beperken. Ga na welke voornemens het belangrijkst voor u zijn en focus daarop.

#2: Denk na over uw motivatie
Ga na waarom u dit voornemen heeft. Waarom wilt u meer sporten? Misschien om die paar extra kilo’s kwijt te raken zodat u die lievelingsbroek weer past. Of misschien wilt u sporten om u fitter te voelen en zo meer energie te hebben voor andere activiteiten. Door na te denken over uw motivatie wordt het gemakkelijker om de goede voornemens vol te houden wanneer een tegenslag zich voordoet.

#3: Maak de voornemens concreet en haalbaar
Mensen zijn vaak erg enthousiast bij het opstellen van hun goede voornemens. Hierbij is het belangrijk om realistisch te blijven. Wanneer ze concreet en haalbaar gemaakt worden, zal het makkelijker zijn om deze vol te houden. Schrijf uw goede voornemens op en plan momenten in waarop u ze kan uitvoeren.

#4: Deel de voornemens met uw omgeving
Wanneer andere mensen op de hoogte zijn van uw goede voornemens, kunnen zij u steunen in het behalen van uw doel. Wanneer u meer wilt sporten kan u bijvoorbeeld afspreken om samen te gaan. Daarnaast kan uw omgeving u scherp houden en u herinneren aan uw doel of motivatie.

#5: Beloon uzelf
Vaak vinden we het heel normaal wanneer het uitvoeren van de goede voornemens gelukt is. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend en is het goed om je te focussen op het positieve. Ga na wat u echt een leuke beloning zou vinden en bedenk wanneer u uzelf mag belonen.

Meer begeleiding bij het behalen en volhouden van je goede voornemens? Volg dan de gratis workshop over dit onderwerp op 5 januari.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Goede voornemens