Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Nu innovatie en verandering een belangrijke rol spelen binnen de arbeidsmarkt, leggen veel bedrijven de nadruk op innovatie vanuit de werknemers. Twee onderzoekers die te boek staan als specialisten met veel succes op dit gebied zijn Bakker & Demerouti. Uit een onderzoek van deze twee academici uit 2014 blijkt dat werknemers die zich kunnen aanpassen aan organisatorische veranderingen efficiënter werken. Tevens kennen deze werknemers ook meer tevredenheid met hun functie. Met loopbaanadvies wordt je geholpen om deze stappen te zetten in jouw carrière!

Er zijn volgens het onderzoek drie manieren waarop een werknemer kan sleutelen aan de eigenschappen van zijn functie:

  • Cognitieve veranderingen: Een werknemer kan zijn perceptie op zijn functie aanpassen. Zo kan men de inhoud van de functie interpreteren op een manier waarop de werknemer een beter en positiever beeld krijgt op zijn functie. Een coach kan je hierbij helpen met Loopbaanadvies.
  • Taak-gerelateerde veranderingen: Een werknemer kan de taken die binnen zijn pakket vallen aanpassen op zijn wensen. De taakbeschrijving van veel werknemers is tegenwoordig niet meer beperkt tot een vast aantal taken, maar kan meer naar eigen inzicht worden ingevuld. Een groot voordeel voor de werknemer, dit kan echter ook moeilijkheden opleveren in de vorm van keuzes die men moet maken. Ook het ontdekken van interesses en competenties met Loopbaanadvies kan een belangrijke rol spelen binnen dit kader.
  • Relationele veranderingen: Binnen een bedrijf staat men vaak voor de keuze met wie er wordt samengewerkt. Zo kan men relaties afstoten of juist aangaan met collega’s. Echter zijn  deze keuzes niet altijd mogelijk, wat voor veel werknemers een probleem kan vormen. Een coach kan jou leren om mensen anders te benaderen en zorgen dat jouw visie binnen het bedrijf breder wordt gedragen.

Het sleutelen aan jou functie is dus niet enkel in het voordeel van jouw (betere prestatie, inzet en motivatie), maar vertaald zich daardoor automatisch in een voordeel voor de werkgever. 1+1=3 noemen wij dat graag!

Maak nu een afspraak met één van onze coaches en laat je informeren wat Loopbaanadvies voor jou kan betekenen!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden