Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je het idee niet op de juiste plek te zitten in je functie? Heb je het idee dat je jouw talent beter op een andere manier in zou kunnen zetten zodat het beter tot uiting zou kunnen komen, maar weet je niet hoe?

Kernkwaliteiten
Dan zou het praktisch kunnen zijn met loopbaanbegeleiding uit te zoeken wat jouw kernkwaliteiten zijn. Maar wat zijn kernkwaliteiten? Kernkwaliteiten zijn eigenschappen of persoonskenmerken die tot jouw kern, jezelf als persoon behoren. Deze kwaliteiten kleuren je als mens. Dit zijn de eigenschappen of persoonskenmerken die anderen in je waarderen, maar die jezelf waarschijnlijk normaal vindt. Zo normaal dat ze jezelf niet eens meer opvallen.

Valkuilen
Daarnaast zal bij loopbaanbegeleiding eveneens worden gekeken naar de negatieve kant van een kernkwaliteit: jouw valkuilen. Dit is in principe een teveel aan de kernkwaliteit, waar je dus ben doorgeschoten in jouw kwaliteit. Wanneer verantwoordelijkheidsgevoel je kernkwaliteit is, dan bestaat de kans dat je doorschiet naar ‘het teveel bemoeien met andermans zaken’ (omdat jij je ook verantwoordelijk voelt voor het werk van anderen) of dat je een stresskip wordt (omdat je het te goed wilt doen).

Uitdaging en allergie
Gewerkt zal worden met onze loopbaanbegeleiding aan jouw uitdaging: het positief tegenovergestelde van jouw valkuil. Daarnaast zal jouw allergie worden opgezocht: een negatieve reactie van jou op iemand die een beroep doet op jouw uitdaging.

Inzicht met loopbaanbegeleiding
Door jouw kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën na te gaan, kun je inzicht krijgen in jouw sterke en zwakke punten en kan je hier makkelijker aan werken. Op deze manier kan duidelijk uitgezocht worden welke werkzaamheden en functies het beste bij jou passen: wat jij met plezier doet en waar jij goed in bent.

Zou je inzicht willen krijgen in jouw sterke en zwakke punten om zo optimaal mogelijk aan de slag te gaan bij een passende functie?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek in»


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden