Werk en stress
In Nederland werkt men hard en het is ook niet voor niks dat onze arbeidsproductiviteit behoort tot een van de hoogste van Europa. De keerzijde is echter dat voor veel mensen werk en stressgevoelens met elkaar verbonden zijn. We weten allemaal dat stress niet goed is voor ons welzijn en onze gezondheid en daarom beter voorkomen zou kunnen worden. Toch weten veel mensen niet hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun productiviteit voldoende blijft en zich tegelijkertijd vitaal kunnen voelen op hun werk.

Coping
Met onze life coach kan je erachter komen welk gedrag je zou kunnen veranderen om stress te voorkomen. Het blijkt namelijk dat bepaalde gedragspatronen aangeleerd kunnen worden zodat men beter stress kan handelen zonder productiviteit te verliezen. Dit wordt ook wel coping genoemd. Er zijn vele vormen van coping die ingezet kunnen worden om de emotionele en lichamelijke reacties op stress te verminderen. De coach kan jou een breed repertoire aan copingstrategieën leren eigen maken.

Wat kan je zelf doen?
Toch kan je zelf ook al wat doen om in de tussentijd stress te verminderen:
– Proberen af te zien van onmiddellijke beloning: veel mensen ervaren stress omdat zij kiezen voor korte termijndoelen in plaats van lange termijndoelen die voor hen eigenlijk belangrijker zijn (zoals roken wanneer men juist probeert te stoppen met roken).
– Proberen problemen niet uit de weg te gaan maar actief op te lossen: het is vaak makkelijker om problemen te vermijden dan ze direct aan te gaan.
– Proberen te concentreren op de taak, op positieve gedachtes en gevoelens en je afsluiten voor de afleidende, contraproductieve gedachtes die de stress erger maken.

Ben je benieuwd naar de andere copingtechnieken die de life coach jou kan aanleren? Of wil je weten wat je nog meer kan doen om beter om te gaan met stress?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek in


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden