Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Er zijn heel veel verschillende banen, bedrijven, mensen, culturen en wensen. Zie jij al deze opties eerder als een obstakel dan een uitkomst? Omdat je nu moeite hebt met jouw ideale werkplek te vinden? Wellicht kan een loopbaancoach jou helpen om je weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Werkwensen en werkeisen
Om de juiste baan te vinden moet je allereerst duidelijk krijgen wat je zoekt in een baan. Hierin kan onderscheid worden gemaakt tussen wensen en eisen. Werkwensen zijn de extraatjes die een baan te bieden heeft, maar die verder niet bepalend zijn voor je keuze om voor de baan te solliciteren. Voorbeelden van werkwensen zijn een mooie inrichting of een bedrijfsrestaurant, het zijn dus slechts leuke bijkomstigheden. Werkeisen, daar gaat het om. Werkeisen zijn voorwaarden waar een baan minimaal aan moet voldoen volgens jou. Wanneer je een baan vindt die past bij jouw werkeisen dan zul je gelukkiger worden.

Om dit geluk na te streven is het wel belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf en werkeisen opstelt die jij echt belangrijk vindt. Doe je dit niet dan zul je niet snel de baan vinden die bij jou past. Denk dus eens goed na over wat je precies wilt, het gaat er om wat jij nodig hebt. Als je niet eist wat je nodig hebt, zul je je baan niet lang uithouden.

Wanneer je weet wat je wilt, kun je ook vinden wat je wilt!
Zodra je duidelijk voor ogen hebt wat je werkeisen zijn, laat je banen die echt niet aan deze eisen voldoen achter je en richt je je alleen nog op de banen die wel aan je eisen en verwachtingen voldoen. Wel is het belangrijk in je achterhoofd te houden dat het niet altijd lukt om een baan te vinden die geheel aansluit bij jouw werkeisen. Je moet echter wel veeleisend en kieskeurig blijven, je moet alleen rekening houden dat sommige eisen moeten worden bijgesteld.

Door werkeisen te rangschikken weet je beter welke eisen je echt belangrijk vindt en dus niet bij wilt stellen, en welke je eventueel wel bij zou kunnen stellen. Een uitgangspunt wat je kan nemen is een 80%+ baan. Dit houdt in dat alle banen die meer dan 80% aan je eisen en verwachtingen voldoen fantastisch zullen zijn.

Aan de slag?
Wil jij na het lezen van dit stuk ook je werkeisen helder hebben om zo een fantastische baan te vinden? Onze loopbaancoaches kunnen jou helpen deze eisen helder voor ogen te krijgen om er zo voor te zorgen dat jij die ene fantastische baan vindt.

Kijk snel in de agenda en maak een afspraak met één van onze loopbaancoaches voor een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden