Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Weet je niet of je wel op de juiste plek zit? Heb je moeite met het nemen van beslissingen met betrekking tot je carrière? Schakel de hulp in van een loopbaanadviseur. Een coach kan je helpen bij het in kaart brengen van je wensen. Op deze manier worden op korte termijn moeilijke knopen doorgehakt en kun je aan de slag gaan met wat je echt wilt!

Carrièreankers
Om te onderzoeken wat je echt wilt is het belangrijk dat je weet wat je waarden zijn. Wanneer je een baan hebt die aansluit op deze waarden, is de kans veel groter dat je gelukkig bent. Deze waarden woorden ook wel carrièreankers genoemd. Deze kunnen onderverdeeld worden in acht categorieën:

  • Autonomie: zelfstandig werken vind jij belangrijk. Je doet je taken het liefst op jouw eigen manier en neemt graag zelf beslissingen.
  • Zekerheid: risico’s nemen vermijdt je het liefst. Je vindt stabiliteit binnen een organisatie belangrijk en bent dan ook loyaal aan de organisatie waar je werkt.
  • Functioneel: de inhoudelijke kant van je werk vind je belangrijk. Je wilt graag als de specialist gezien worden of hier graag naartoe werken.
  • Algemeen management: resultaat boeken staat bij jou centraal. Je houdt van samenwerken en het nemen van beslissingen. Een management functie past dan ook goed bij je.
  • Ondernemingsgerichte creativiteit: het beginnen van een eigen bedrijf is een grote droom van je. Je bent creatief en komt vaak met nieuwe ideeën.
  • Dienstverlening: iets toevoegen aan de maatschappij vind je belangrijk. Je vindt het prettig om anderen te helpen en wilt ook graag erkenning krijgen voor je inzet.
  • Uitdaging: je bent continue op zoek naar nieuwe uitdagingen. Je houdt van afwisselend werk en vermijdt routine. Anderen zien jou als een ambitieus type.
  • Levensstijl: een goede balans tussen je privé-leven en werk vind je belangrijk. Werk is voor jou niet het belangrijkste en je wilt vooral iets doen wat je leuk vindt.

De carrièreankers kunnen voor iedereen verschillen. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken tussen de verschillende ankers. Uiteindelijk draait het erom dat je doet waar je gelukkig van wordt!

Loopbaanadviseur
Een loopbaanadviseur helpt je bij het ontdekken van jouw carrièreankers. Door samen met een loopbaanadviseur in gesprek te gaan zul je de juiste beslissingen nemen. Plan snel een gratis oriëntatiegesprek in en ontdek jouw carrièreankers!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden