Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben jij op zoek naar een andere richting in je loopbaan? Maar weet je nog niet goed wat je nou eigenlijk wilt? Vragen als “Welke baan past bij mij?”, “Wat kan ik allemaal goed?” zijn dan van groot belang. Maar hoe vind je een antwoord op vragen als deze? Gelukkig zijn er professionele loopbaancoaches die je hierbij kunnen helpen. De loopbaancoaches van GORTcoaching geven je alvast wat tips waar je meteen mee aan de slag kunt!

Hier wat tips van de coach:

1. Stel jezelf de vraag: Wat wil ik? Probeer hierbij eens een keer niet te redeneren vanuit je hoofd. Vanuit je hoofd kun je namelijk alles beredeneren en alles wegredeneren, en op die manier kun je flink in de knoop komen! Probeer eens te voelen wat je wil. Maak je gedachten leeg en voel gewoon eens. Heb je hier moeite mee? Kijk eens of mindfulness misschien iets voor jou is. Zo zijn er veel makkelijke mindfulness-oefeningen te vinden die je helpen meer vanuit je gevoel te leven.

2. Praat veel met anderen, zowel over je goeie ideeën als over je struggles. In je hoofd blijven de gedachtes vaak ronddraaien in een cirkel, terwijl ze in gesprek met anderen kunnen stromen. Vaak merk je al snel in het gesprek dat het voor jezelf een veel duidelijker verhaal wordt.

3. Formuleer een lijstje met dingen die voor jou belangrijk zijn in een baan. Ook al denk je dat je dit toch wel weet, een lijstje samenstellen kan toch helpen. Zo wordt je je toch beter bewust van wat je nou echt wilt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook een ranglijst maken van meest belangrijk naar minst belangrijk. Neem bij het samenstellen van dit lijstje jezelf als uitgangspunt. Kijk niet naar het aanbod op de arbeidsmarkt of wat er van je wordt verwacht.

4. Vorm een idee van een baan die je leuk lijkt. Kijk of je iemand op kan zoeken op LinkedIn met zo’n baan. Zoek dan ook op een bedrijf wat je leuk zou vinden. Wat heeft deze persoon gedaan om hier te komen? Dit kan je op goede ideeën brengen en je een duidelijker beeld geven over welke stappen je kunt zetten. Een lange-termijn-plan over je loopbaan kan je al een gevoel van voldoening geven.

5. Doe talent of persoonlijkheidsonderzoek om jezelf en jou talenten beter te leren kennen. Het is misschien leuk dit ook met vrienden of familie te evalueren. Binnenkort is er op onze website ook een overzicht van alle tests te vinden, die je of thuis makkelijk kunt doen of kunt aanvragen.

Loopbaancoaching voor jou?
Wil je graag wat meer persoonlijke hulp bij het uitwerken van deze tips? Een loopbaancoach zal in het coachtraject uitgebreid aandacht aan bovenstaande tips geven. Plan dan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden