Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan, dit is voor veel mensen een tijd waarin geprobeerd wordt de net gemaakte goede voornemens waar te maken. Dit kunnen goede voornemens zijn op het gebied van werk, bijvoorbeeld het behalen van een promotie, nieuwe uitdagingen aangaan in je huidige baan of zelfs aan een hele nieuwe carrière beginnen. Vooral voor mensen die zich in de laatst genoemde positie bevinden heeft loopbaancoaching alvast een aantal tips om je nieuwe carrière een kickstart te geven!

Stel jezelf vooraf duidelijke doelstellingen
Schrijf aan het begin van je nieuwe carrière op welke doelen je graag zou willen bereiken. Dit zorgt er voor dat je goed weet wat je wil en zo actie kan ondernemen wanneer er zich een kans voordoet om deze doelen te kunnen bereiken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er binnen het bedrijf waar je werkt een workshop coaching wordt aangeboden. Als het jouw carrièredoel is om als coach van het team aan de slag te gaan, dan weet je dat dit een kans is die je moet aangrijpen!

Zorg voor een goed evenwicht tussen werk en privé
Wanneer je net aan een nieuwe baan of carrière begonnen bent, kan het al snel zo zijn dat jij je helemaal op je werk stort om bijvoorbeeld een goede indruk te maken. Het is natuurlijk goed om veel energie te steken in je werk en carrière, maar het is ook belangrijk om je persoonlijke belangen niet uit het oog te verliezen. Wees alert wanneer je merkt dat jij je na je werk niet goed kunt ontspannen of niet genoeg tijd kan doorbrengen met vrienden en familie. Wees dus eerlijk naar jezelf toe wanneer het niet meer gaat. Probeer manieren te vinden om het evenwicht tussen je persoonlijke en professionele verplichtingen opnieuw in balans te brengen. Loopbaancoaching kan je helpen om dit evenwicht, wat vaak lastig te vinden is, te bereiken.

Wees zichtbaar
Het is ook belangrijk dat anderen weten van de goede prestaties die je levert. Je kunt dit subtiel kenbaar maken door bijvoorbeeld initiatief te tonen bij vergaderingen of door met innovatieve of creatieve oplossingen te komen voor problemen. Houd ook een overzicht bij van je huidige projecten en vraag je werkgever regelmatig om feedback op je inspanningen. Dit toont bij je werkgever dat jij je werk serieus neemt en het geeft hem of haar de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van wat je allemaal doet, en hoe goed je het doet!

Wil jij nog meer advies en begeleiding om van jouw carrière een succes te maken?

Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden