Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Zit je met een keuzekwestie, een dilemma of een probleem op je werk? Dan kan loopbaanadvies je helpen!

Van alle kanten bekeken
Wanneer je met een loopbaanvraag zit waar je tot nu toe niet goed uitgekomen bent omdat je het probleem niet kon overzien, kan de volgende oefening uit onze loopbaanpraktijk een uitkomst bieden. Voor je in gesprek gaat met een loopbaanadviseur is het handig om voor jezelf overzicht te creëren aan de hand van een mindmap. Door het maken van een mindmap breng je ordening en structuur aan in de gedachten en ideeën over je loopbaansituatie. Je zet voor jezelf aspecten op papier die relevant zijn zodat je deze tegelijkertijd van alle kanten kan bekijken. Bovendien schep je duidelijkheid over nieuwe verbanden en prioriteiten in deze situatie.

Instructie
Wat is een mindmap precies en hoe werk je deze uit? Je kan de mindmap zien als een visuele boomstructuur die in woorden, kleuren en lijnen vorm geven wat je bezighoudt.

• Je begint met het belangrijkste idee. Deze zet je in het midden van je papier. Dit is de kwestie waar je meer inzicht in wilt krijgen.
• Neem vervolgens veel ruimte, zodat je later gemakkelijk dingen kunt toevoegen. Vanaf het hoofdonderwerp kun je vertakkingen maken naar deelaspecten en vanaf daar weer naar subvertakkingen. Visualiseer je gedachten: welke korte uitdrukkingen of beelden schieten naar aanleiding van de kwestie in het midden van het papier door je hoofd? Gebruik hiervoor dikke en dunne, gekleurde en zwarte lijnen.
• Groepeer de aspecten die op papier staan, wat zijn verbanden? Maak eerst een kladversie van de mindmap en zet deze vervolgens op een flip-over.
• Met de mindmap die je gemaakt hebt kun je nu kijken naar de uitwerking van het loopbaanvraagstuk waarmee je zit. Wat kun je gebruiken van de mindmap? Waar kun je concreet mee aan de slag?

Ondersteuning in inzicht
Wanneer je het nog lastig vindt op rationele wijze ordening en structuur aan te brengen in kwesties of problemen in jouw loopbaan, kan loopbaanadvies je verder op weg helpen. Gedurende loopbaanadvies kan worden gekeken wat opvalt aan de kwestie, wordt er doorgepakt op onduidelijkheden en kan er uiteindelijk een concreet actieplan gemaakt worden om naar de gewenste situatie te komen. Dit zorgt ervoor dat je concrete acties kan ondernemen om zo beter om te kunnen gaan met de kwestie die jou bezig houdt.

>> Klik hier om kennis te maken met de coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden