Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Als je op het punt staat om een nieuwe fase van je loopbaan in te gaan, kan dit onzekerheden met zich meebrengen. Zoals: hoe ga je dit aanpakken? Het is fijn om een beleid voor jezelf uit te zetten waarin je op gestructureerde wijze een overzicht maakt wat er moet veranderen en wat niet. Door een dergelijk beleid voor jezelf uit te zetten kun je je doelen en prioriteiten helder krijgen.

 

Veranderpunten
Ga voor jezelf na wat voor verandering je voor ogen hebt in je loopbaan. Begin met je beleid door de volgende punten voor jezelf op papier te zetten:

 

  • Behouden: Wat doe je goed en wat wil je behouden?
  • Versterken: Wat doe je nog niet goed genoeg, wat wil je ontwikkelen?
  • Vernieuwen: Wat doe je (nog) niet, maar wil je wel gaan doen?
  • Reorganiseren: Wat doe je niet goed en wil je anders gaan doen?
  • Saneren: Wat moet je niet meer doen, wat wil je afleren?

 

De voordelen van een nabespreking
Neem de tijd voor het uitwerken van deze vragen en bespreek ze vervolgens met een collega, familielid of vriend. De nabespreking kan ervoor zorgen dat je veranderintenties nog scherper worden geformuleerd. Het brainstormen over je beleid kan ervoor zorgen dat je concrete actiepunten beter kan uitwerken. Op deze manier krijg je duidelijker voor ogen waar je aan wilt werken met je loopbaaninnovatieproject.

 

Het perspectief van een professional
Het is uiteraard ook mogelijk dat je de behoefte voelt nieuwe perspectieven te krijgen van een professional die je een nieuwe kijk op de zaak kan geven, feedback geeft en op uitgebreide wijze deze koers samen met je uitzet. In dit geval zou loopbaanbegeleiding een uitkomst kunnen bieden. Op welke wijze loopbaanbegeleiding een toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor het uitzetten van jouw loopbaaninnovatieproject, zou duidelijk kunnen worden gedurende een gratis oriëntatiegesprek.

 

>>Klik hier voor het aanvragen van een gratis oriëntatiegesprek met een loopbaancoach.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden