Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het krijgen van ontslag is niet leuk en kan zware emotionele gevolgen hebben. Onzekerheid, verdriet en depressie zijn geen ongewone gevolgen van een gedwongen ontslag. Outplacement kan jou helpen omgaan met ontslag, door middel van een persoonlijke coach. Voordat je jezelf in het diepe gaat gooien met sollicitaties en gaat wennen aan het thuis zitten, moet je eerst in gesprek met je werkgever. Een werkgever kan je namelijk niet zomaar ontslaan. Maar wat is nou vooral belangrijk om te doen tijdens dit proces?

Blijf rustig

Het is volkomen begrijpelijk dat je na een gedwongen ontslag boos of verdrietig bent. Probeer deze emoties niet de overhand te laten nemen maar blijf redelijk. De kans is groot dat je na het ontslag nog met je werkgever om tafel moet voor afspraken omtrent je ontslag. Een goede verstandhouding maakt het maken van afspraken een stuk gemakkelijker.

Doe niets

Je eerste reactie na ontslag is waarschijnlijk meteen veel te zeggen en te doen. Maar het is slimmer om in eerste instantie af te wachten wat je werkgever te zeggen heeft. Laat hem of haar wat dingen op papier zetten voordat je zelf uitspraken gaat doen. Ook moet je niet zomaar overal ja tegen zeggen. Al lijkt het aanbod nog zo mooi, schijn kan bedriegen. Werkgevers zetten graag druk achter de ketel, maar pak voor jezelf de rust om over grote beslissingen rustig na te denken.

Blijf bezig

Meestal is er een uitwerktijd bij gedwongen ontslag. Ga je in deze periode niet ziek melden maar blijf werken. Niet alleen om met opgeheven hoofd weg te gaan, maar ook voor je eigen gemoedstoestand. Ten tijde van een emotionele dip is het altijd goed om bezig te blijven. Zo blijf je een reden houden om iets van je dag te maken en niet thuis met de pakken neer te gaan zitten.

Outplacement biedt hulp bij gedwongen ontslag en hoe hiermee om te gaan, zowel tijdens het ontslag als tijdens de periode daarna. Dus ben jij onlangs in een outplacement traject gekomen en kan je wel wat hulp gebruiken? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden