Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Stress ervaren we allemaal wel eens. Vooral op de werkvloer kunnen deadlines en bergen werk voor veel stress zorgen. Thuis kan stress veroorzaakt worden door vervelende gebeurtenissen of schreeuwende kinderen. Stress op het werk en stress thuis staan nauw in contact met elkaar. Je neemt stress van thuis mee naar je werk en stress van werk mee naar huis. Personal coach kan jou helpen met het omgaan met stress, zowel op werk als persoonlijke stress. Voor nu geven wij al wat handige tips om met stress om te gaan en te verminderen.

Zoek de bron
De allereerste en belangrijkste stap is het vinden van de stressbron. Soms ervaar je stress en weet je niet eens waarom. Maak een lijst met dingen die op het moment spelen in je leven. Denk hierbij vooral ook aan je onderbuikgevoel, van welke zaken bekruipt je een vervelend gevoel. Hierin zit vaak de stressbron verstopt. Soms is het wat moeilijker om de bron te vinden, hierbij kan personal coach jou helpen.

Neem de tijd
Het afbouwen van stress kost tijd. Respecteer dit en ga niet gestrest proberen stress te verminderen. Zorg hierin vooral voor balans. Soms moeten belangrijke deadlines nou eenmaal gehaald worden, maar pak dan na deze deadline een of meerdere dagen rust. Zodat je stress level weer omlaag kan.

Ruim de boel op
Rommel geeft stress, zowel op werk als thuis. Ruim je leef- en werkomgeving op, je zal meteen de rust hiervan ervaren. Pak je bureau aan, je huis, je computer, je auto, je tas en ga zo maar door.

Stop met multitasken
Multitasken is moeilijk en onnodig. Zorg er voor dat je één taak per keer doet, die jou volledige aandacht krijgt. Zo werk je ten eerste effectiever en specifieker, maar ook veel rustiger. Zo kan je een voor een bepaalde taken afstrepen, wat voor een voldaan gevoel zorgt. Zorg er, bij het focussen op een taak, voor dat ook je sociale media aan de kant zijn. Facebook, whatsapp en twitter zijn grote afleiders en daarmee ook grote stressoren.

Geniet
Durf te genieten van je dag. Je fietst naar de supermarkt en bent al bezig in je hoofd met je takenlijst voor morgen. Of je fiets naar de supermarkt en geniet van het zonnetje en de geur van de lente. Het tweede zorgt voor veel meer rust en geluk.

Dus kan jij wel wat stressvermindering gebruiken? Een Personal coach biedt de uitkomst! Plan nu een gratis oriëntatiegesprek in!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden