Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Je word zenuwachtig, bent onrustig, voelt je niet op je gemak en kan je niet goed concentreren? Dan ervaar je een gevoel van stress. Je kan stress ervaren op verschillende vlakken. Een voorbeeld hiervan is stress op je werk. ‘Werkstress’ wordt omschreven als een toestand die gepaard gaat met lichamelijke, emotionele en cognitieve reacties. Die reacties worden veroorzaakt door een disbalans tussen wat er van een persoon gevraagd wordt en waar een persoon aan kan voldoen. Dit uit zich dan in bepaald gedrag bijvoorbeeld ongemakkelijkheid en niet jezelf zijn.

Werkstress heeft een aantal onderliggende oorzaken. Het werk zelf, de organisatiecultuur en jouw rol in de organisatie zijn een aantal daarvan. Daarnaast hebben de werkrelaties, jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw externe verantwoordelijkheden invloed op werkstress. De gevolgen hiervan zouden kunnen zijn; emotionele uitputting, depersonalisatie, verlaging persoonlijke effectiviteit en cynisme.

Genoeg redenen om eraan te werken dus! Wil jij je kwaliteit van leven verbeteren en hier direct mee beginnen? Dan kan stress coaching de oplossing zijn voor jou!

Positieve effecten van stress coaching

Het verminderen van stress heeft veel positieve effecten. Een aantal daarvan zijn het verhogen van werktevredenheid, het verbeteren van sociale relaties en het verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid. Maar vooral, iedere ochtend met een goed gevoel naar je werk gaan.

Hoe gaat stress coaching te werk?

Een gespecialiseerde stress coach gaat samen met jou op onderzoek uit om te achterhalen waar uw knelpunten liggen. Belangrijk hierbij is zelf na te gaan ‘Wat is de reden dat ik me zo voel?’ om zo de factoren van de ervaren stress te achterhalen. Vervolgens ‘wat kan ik hier aan doen?’, om direct de ervaren stress te verlagen. Op deze manier creëer jij zelf inzicht in hoe je bepaalde dingen anders kunt aanpakken en een stress coach zal jou hierbij helpen. Het coaching traject heb je helemaal zelf in de hand en zal worden afgestemd op jouw specifieke wensen. Het doel van stress coaching is om de werkstress te verminderen en daarmee een burn-out te voorkomen.

Door: Renée Feijen 

Wil jij door middel van persoonlijk stressmanagement, maar ook timemanagement jouw werkstress verminderen? Ga dan samen met een stress coach  op onderzoek uit!

Plan nu hier een gratis oriëntatiegesprek bij Gortcoaching!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden