Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Mental fitness

Wanneer we het hebben over ‘gezond leven’ denken de meesten van ons aan een van de volgende zaken: regelmatig sporten, genoeg groente en fruit eten, weinig snoepen en voldoende slapen. We kunnen ons allemaal wel voorstellen wat er voor nodig is om lichamelijk fit te blijven of te worden. Besteed jij echter net zo veel aandacht aan je mentale conditie als aan je lichamelijke conditie?

Tegenwoordig worden stress en tijdsdruk in ons dagelijks leven (bijna) als vanzelfsprekend beschouwd. Het komt regelmatig voor dat we stress ervaren, dat we op zoek zijn naar meer balans tussen werk en privé of dat we denken: “Ik zou wel wat gelukkiger willen zijn.” Mensen die te maken hebben met alledaagse stress en problemen, hebben vaak behoefte aan handvatten om een zinvol, betrokken en gelukkig leven te leiden. Mental fitness is een goede manier om dit te bereiken. Een coach kan je hierbij helpen en begeleiden, waardoor je met meer diepgang aan je mentale conditie kan werken.

De mentale conditie mag namelijk niet onderschat worden: het bepaalt je functioneren, hoe je met relaties en jezelf om gaat en hoe je tegen het leven aankijkt. Zo is uit onderzoek gebleken dat wanneer je je goed voelt, je ook beter functioneert. Hierdoor zal je beter met tegenslag om kunnen gaan. Door middel van mental fitness leer je om met een positieve blik naar het leven te kijken. Verder maakt het je weerbaarder om met alledaagse spanning, tegenslag en eisen uit de omgeving om te gaan.

Op basis van wetenschappelijke kennis worden er samen met de coach zeven stappen doorlopen bij mental fitness:
1. Richting geven aan je leven
Wat geeft je energie? Waar ben je goed in?
2. Optimistisch denken
Vergeet je de goede dingen van situaties? Wat is het allerergste wat kan gebeuren?
3. Je veerkracht versterken
Ben je bereid om vervelende gebeurtenissen te accepteren? Kan je genieten van kleine dingen?
4. Grip op je leven
Pieker je regelmatig? Neem je de tijd om te ontspannen?
5.  Bewust leven en genieten
Heb je werkelijk aandacht voor alledaagse dingen? Lukt het je om zo min mogelijk te oordelen?
6. Investeren in positieve relaties
Hoe doe je dit? Kan jij ‘nee’ zeggen?
7. Gezond leven
Neem jij voldoende rust? Waar word je gelukkig van?

Het kan lastig zijn om zelfstandig aan de slag te gaan met mental fitness. Een coach weet je goede begeleiding te geven en kan je door middel van verschillende oefeningen prikkelen en uitdagen. Zou je graag beter met alledaagse problemen willen omgaan? Zou je met een positieve blik naar het leven willen kijken? Wil jij je mentale conditie verbeteren?
Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden