Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Als je op zoek bent naar een nieuwe stap in je loopbaan, is een logische stap een beroepskeuzetest. Deze test kan handig zijn, maar kan ook tot te veel verwarring leiden op het moment dat het resultaat onbegrijpelijk voor je lijkt. De loopbaancoach kan je naar aanleiding van een gemaakte test advies geven.  Een test is echter niet altijd nuttig. Het is vaak beter en sneller om direct met een coach aan de slag te gaan. Wil of moet je toch aan de slag met een test? Hier alvast een aantal tips over een beroepskeuzetest.

Tip 1: Je bent uniek
Er is niemand op de wereld zoals jij. Helaas kan de beroepskeuzetest dit niet meten en schaart je daarom in een bepaalde categorie of groep. Als je deze test hebt gedaan moet je dus niet denken, dat dit is wie je bent. Bepaalde groepskenmerken kunnen namelijk niet bij je passen of je zou een uitzonderingsgeval kunnen zijn.

Tip 2: Focus niet je gewenste testuitslag
Als je bedenkt welke uitslag je zou wensen, ga je je verbonden voelen met deze uitslag en sta je niet open voor nieuwe ideeën. Veel mensen doen de test om nieuwe opties te kunnen vinden waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht. Dit kan je bereiken door open te staan voor elke uitslag.

De loopbaancoach kan je nog veel meer tips bieden en samen met jouw zoeken naar de juiste loopbaan. Zo kan er samen gezocht worden naar nieuwe mogelijkheden in het zoeken van een baan en kunnen er strategieën worden bedacht om hier  mee aan de slag te gaan in de praktijk. Wil jij hier meer tips en advies over?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze loopbaancoach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden