Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Je neemt je voor om zeven uur ’s ochtends op te staan en vervolgens blijf je nog een half uur snoozen. Je begint ergens aan en halverwege stop je. Of je kiest toch voor de hamburger in plaats van een salade. Je weet dat je op de lange termijn gelukkiger bent als je het wel afmaakt en toch doe je dit niet. Een gevoel van frustratie en vermoeidheid is wat er overblijft. Tijd om daar wat aan te doen! Laten we eerst eens vaststellen wat discipline is. Discipline is het hebben van toewijding. Iemand is gedisciplineerd wanneer hij/zij zich er toe kan zetten iets te doen, ook wanneer dat tegen zijn/haar zin in is. In dit artikel vind je tips om meer discipline te ontwikkelen voor meer succes en geluk.

 • Ga voor een rijker en voller leven
  Wanneer je beslist dat je de dingen doet op de momenten die je daarvoor hebt uitgekozen, en ze dus niet uitstelt komen daar voordelen bij kijken zoals meer tijd om leuke dingen te doen. Probeer de voordelen van je discipline te blijven zien wanneer het lastig is om door te zetten.
 • Maak een (niet te moeilijk) plan
  Het is heel belangrijk om je doel voor ogen te hebben. Stel dus een realistisch plan van aanpak op om je doel te bereiken en schrijf de bijkomende voordelen ook op. Hier kan je op terugvallen wanneer je neigt naar opgeven.
 • Ken je zwakke punten en foute verleidingen die daarbij horen
  Ieder mens heeft zijn eigen zwakheden en daar is niks mis mee zolang je ze er- en herkent. Hierdoor weet je wanneer je op de rem moet trappen voordat het kwaad al geschied is.
 • Train je discipline in kleine dingen
  Je kan je discipline trainen door klein te beginnen. Spreek met jezelf af door iedere dag wél de vaatwasser uit te ruimen, op het afgesproken tijdstip uit je bed te komen en kleding op te vouwen.
 • Vier elk klein succes wat je boekt
  Ben trots op wat je bereikt! En blijf ook vooruit kijken. Deze combinatie maakt je een winnaar.
 • Niet lullen, maar poetsen
  Geef twijfel zo min mogelijk ruimte en kies om het wél te doen, twijfel of niet.
 • Beloon jezelf
  Sta jezelf toe de teugels iets te laten vieren wanneer je succes hebt geboekt. Het leven is meer dan een biologische komkommer of een vroege wekker. Work hard, play hard.

Of jij wel of geen discipline hebt heeft veel te maken met realistische doelstellingen. Hoe gedisciplineerd ben jij? Veel mensen hebben hier moeite mee en vinden het lastig dit probleem zelf aan te pakken. Professionele hulp kan dan uitkomst bieden. Met behulp van een coach kun je middels concrete handvatten gericht het probleem aanpakken. Je gaat aan de slag met je vraagstelling zodat jij voortaan weet hoe je het beste uit je dag en uit jezelf kunt halen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden