Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat wil je met je cv bereiken? Je droombaan natuurlijk! Over de do’s en don’ts van het cv is al veel geschreven, maar wat zijn nu echt belangrijke punten die je mee kan nemen?

Het eerste doel van een cv is om ervoor te zorgen dat je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd bij een mogelijke werkgever.

Het visitekaartje
Je cv heeft meer weg van een visitekaartje dan van een biografie. Het is daarom belangrijk bij alles wat je wilt vermelden jezelf af te vragen: ‘Vergroot ik hiermee de kans dat ik word uitgenodigd?’ Of werkt dit juist alleen maar verwarrend en afstotend? Vermeld niks in je cv waardoor je misschien niet zal worden uitgenodigd. Wanneer er toch iets is waarvan je het gevoel hebt dat je het moet uitleggen of er iets meer over moet vertellen, kun je het beter bewaren tot het sollicitatiegesprek.

Verbreed je actiepunten
Vertrouw niet enkel op je cv. Dit kan ertoe leiden dat je je zoektocht naar werk te snel opgeeft. Je cv kan een erg nuttig onderdeel zijn, maar het mag nooit je enige actiepunt zijn. Zorg ervoor dat je weet wat je andere actiepunten zijn. Zo kun je kijken wie in je netwerk wat voor je kan betekenen. Een zakelijk contact, een buurtcontact, familiecontact of wie dan ook die je weleens hebt ontmoet en goed genoeg kent om een naam, een adres of een telefoonnummer van te hebben kan je bijvoorbeeld ergens introduceren.

Verplaats je in de werkgever
Er zijn geen regels voor de juiste vorm van een cv. Ga echter de volgende vraag voor jezelf na wanneer je je cv stuurt naar een plek waar je wilt werken: ‘Zal je met dit cv de persoon die bevoegd is om mensen in dienst te nemen kunnen overhalen om je uit te nodigen voor een gesprek?’ Onthoud daarnaast dat je cv er niet voor zorgt dat je de baan kan krijgen, dat zal het gesprek opleveren.

Extra advies
Heb je toch nog moeite met de zoektocht naar jouw droombaan en het inzetten van de juiste tools om er te komen? Wanneer je het gevoel hebt extra ondersteuning te kunnen gebruiken, kan loopbaanadvies je hiermee op weg helpen. Je cv kan bijvoorbeeld geheel worden doorgenomen en onder handen worden genomen. Wat loopbaanadvies nog meer voor je kan betekenen kan kosteloos duidelijk worden in een oriëntatiegesprek.

 Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden