Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer iets uit je hoofd is en op papier, geeft het je meer rust. Je weet dat het ergens opgeslagen is en hoeft dan dus ook niet meer te blijven zweven in je hoofd als verontrustende gedachte. Klinkt simpel toch? Dat is het ook. Zodra je echter weet hoe je te werk moet gaan!

Een efficiënt systeem
Het is daarom van belang een archiefsysteem voor jezelf erop na te houden. Het ontbreken van een goed algemeen archiefsysteem is vaak een van de grootste obstakels voor het efficiënt kunnen werken. Het gaat dan vooral om het archiveren van algemene zaken die je altijd bij de hand kan houden. Dat betekent dat je minder dan een minuut nodig hebt om iets uit dit archief te halen. Het archiveren moet dus snel en gemakkelijk kunnen gaan. Als dit niet het geval is, krijg je waarschijnlijk onbewust weerzin in het legen of uitzoeken van je archief.

Een aantal tips om dit systeem op te zetten zijn:

  • Houd deze archiefmappen onder handbereik
  • Hanteer niet meer dan een alfabetisch systeem
  • Zorg voor een overvloed aan nieuwe mappen
  • Vul de lades maar voor driekwart
  • Label de archiefmappen met een automatische labelmaker
  • Schoon het archief ten minste een keer per jaar op

Extra ondersteuning
Zou je graag systematischer te werk willen gaan, maar heb je toch het gevoel nog niet voldoende efficiënt te kunnen werken op deze wijze? Heb je het gevoel nog begeleiding te kunnen gebruiken in een ontwikkeling hier naartoe? Loopbaan advies kan hier wellicht een uitkomst betekenen voor jouw situatie. Wat loopbaanadvies precies kan betekenen kan duidelijk worden gedurende een kosteloos oriëntatiegesprek.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden