Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe beleef jij je werk? Ben je over het algemeen tevreden? Zit je lekker in je vel op werk? Of kijk je er juist tegen op om naar je werk gaan en kan je niet wachten tot het weer vijf uur is? Een positieve werkbeleving leidt tot een hogere productiviteit, motivatie en algemeen gevoel van geluk. Het is van belang om bij jezelf goed na te gaan hoe jij je werk ervaart en of je nog wel tevreden bent met je baan en collega’s. Zo niet, is het namelijk tijd om hier iets aan te doen. Een coach gespecialiseerd in loopbaancoaching kan je helpen om dit onderzoeken. Een van de oefeningen die gedaan wordt bij loopbaancoaching is de vijf cirkels van werkbeleving.

Vijf dimensies
Bij deze oefening wordt je uitgedaagd om na te denken over verschillende aspecten van je werk. Het gaat dus niet puur om het werk dat je verricht, maar ook om de sfeer op werk en je relaties met collega’s en je werkgever. Werkbeleving wordt uitgedrukt in vijf dimensies:
1. Erkenning
Voel jij je erkend op je werk? Zien je baas of collega’s voldoende in dat je goed werk levert?
2. Vrijheid
Voel jij je belemmerd op je werk of krijg je veel vrijheid?
3. Stress
Heb jij veel stress door je baan? Ook buiten kantooruren? Of voel je je ontspannen?
4. Je talent uitleven
Kan jij je talenten helemaal kwijt in je werk? Of zou je meer kunnen geven?
5. Genieten
Kan je ook genieten van je werk? Of voelt het enkel als een verplichting?

De sterkte van jouw werkbeleving als een gevoel van erkenning, vrijheid, stress, je talent uitleven en genieten kun je uitdrukken in een getal tussen de nul en de tien. Geef de vijf dimensies een cijfer. De waarde van alle dimensies samen is maximaal 50.
Nu je de huidige situatie hebt beoordeeld is de volgende stap om na te denken over de gewenste situatie. Stel dus opnieuw de vijf dimensies op en geef ze het cijfer dat je graag zou willen geven. Nu kun je de huidige en gewenste situaties naast elkaar leggen en zien waar het voor jou nog tekort schiet.

Actie
Hierna ga je aan de slag met de informatie die je net gewonnen hebt. Hoe krijg je het cijfer van de dimensies omhoog naar het gewenste cijfer? Een coach kan je via loopbaancoaching helpen om een actieplan te maken zodat je gericht en direct aan de slag kan. Zo bereik je de gewenste situatie binnen no time!

Kijk direct in de agenda en plan een gratis oriëntatiegesprek met een loopbaancoach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden