Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je weleens gedachten die je gevoelens en handelen in de weg staan? Of zou je soms anders willen handelen doordat het je spanning bezorgt, maar weet je niet hoe?

Gedachten over moeilijke situaties
In dat geval zou een coach met de RET-methode aan de slag kunnen gaan. De RET-methode gaat ervan uit dat het niet de situaties zijn die ons deze spanning bezorgen of het gedrag bezorgen dat nou niet bepaald effectief is, maar dat onze gedachten over die situaties daar de oorzaak van zijn. Om de spanning te verlagen, is het dus belangrijk je achterliggende gedachten te achterhalen en waar nodig aan te passen zodat ze niet meer blokkerend werken.

Deskundige begeleiding
Onze coach heeft alle kennis en expertise je hier volledig in te kunnen begeleiden. Aan de hand van de gebeurtenissen, ervaringen en situaties die je moeilijk vindt, zal worden gekeken wat je daarbij voelt en doet. Dan zal worden gekeken wat je tegen jezelf zegt of denkt gedurende deze gebeurtenissen en situaties. Wat is je oordeel hierover en de conclusie die je hieraan verbindt?

Controle over jouw gedachten
Het waardevolle van deze methode (die door veel wetenschappelijk onderzoek wordt ondersteund) is dat we controle blijken te hebben over de gebeurtenissen om ons heen. Onze gedachten en ideeën hebben we zelf in de hand; wij kunnen ze zelf veranderen als ze ons onnodig last bezorgen. En omdat onze gedachten weer directe invloed hebben op onze gevoelens en gedrag, kan het je handelen dus positief beïnvloeden. Dag spanning!

Zou u ook samen met een coach willen werken aan uw gedachten, zodat u vervolgens invloed heeft op uw handelen en dus uw spanning kan verlagen?

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan met een RET-coach


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden