Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het wordt steeds zeldzamer om je hele carrière voor één baas te werken. De mogelijkheden om je eigen carrière te plannen zijn steeds meer aanwezig. Op welke leeftijd wilde je het voor jou beoogde beroep uitoefenen? Is dit haalbaar? Op steeds jongere leeftijd wordt verwacht dat onze loopbaan uitgestippeld is. Terwijl de carrière mogelijkheden groeien, evenals het aantal opleidingen. We kunnen met verscheidene opleidingen uiteindelijk hetzelfde beroep uitoefenen. Logischerwijs vraagt dit om begeleiding bij een loopbaan, omdat er simpelweg te veel mogelijkheden zijn.

Misschien wil je juist wel via een omweg van cursussen in je uiteindelijk voor ogen gehouden beroep gaan werken? Of je wilt dit combineren? Je bent niet tevreden in je huidige baan, maar je wilt ook niet switchen? Je hebt je beoogde baan, maar het bedrijf past niet bij je wensen? Juist door het bestaan van al deze mogelijkheden kan loopbaanbegeleiding  je helpen.

Verwachtingspatroon
Zijn veel van je familieleden hoogopgeleid? Werken veel van je vrienden in de ICT of zijn het juist allemaal acteurs en actrices? De antwoorden op de twee voorgaande vragen kunnen ervoor zorgen dat je onbewust een bepaalde richting op gaat. Onbewust kun je dan een richting opgaan waar je niet direct zelf voor hebt gekozen. Loopbaanbegeleiding kan je helpen met het helder krijgen van wat jij wilt zonder de verwachtingen van een ander.

Eigen kwaliteiten
Het is belangrijk om te weten waar jou kwaliteiten liggen. Ieder mens verschilt in aanleg en talent, maar ook in persoonlijkheid. Wanneer jouw kwaliteiten voor jou helder zijn kun je een veel meer reële keuzen maken over wat je wilt gaan doen en hoe je dit wilt invullen. Iemand die heel graag applicatie designer wil worden zal enige affiniteit met ICT moeten hebben. Hetzelfde voor een extravert persoon en acteren, dit zal makkelijker gaan dan wanneer je juist introvert bent. Loopbaanbegeleiding kan je helpen je eigen kwaliteiten helder te krijgen.

Hou het leuk!
Iedereen gaat het liefst naar zijn of haar werk met een glimlach, blij met wat hij of zij doet. Boekt resultaten, werkt nauw samen met collega’s en is het eens met de bedrijfsvoering, regels en toekomstvisie. Zelden is elk aspect naar 100% tevredenheid ingevuld. Wel is het een feit dat iemand die met meer plezier naar zijn werk gaat, ook productiever is, dit met minder inspanningen bereikt en meer betrokken is bij het bedrijf. Ga je met steeds met minder zin naar je werk en wil je weten hoe dit komt of tips hierover ontvangen? Boek dan vrijblijvend een oriëntatiegesprek met één van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden