Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Re-integratie is een proces waarbij mensen worden geholpen naar het opnieuw zoeken naar een baan. Vaak gaat het om mensen die  tijdelijk of voor een langere periode niet hebben kunnen functioneren op de arbeidsmarkt en hiervan zijn afgestapt. Hierdoor is er meestal een grote afstand ontstaan tot de markt. Met behulp van een loopbaancoach kan je samen zoeken naar een duurzame betaalde baan. Het is daarbij de bedoeling dat een (mogelijke) uitkeringssituatie wordt voorkomen of wordt geminimaliseerd.

Korte vorm van re-integratie
De term re-integratie beslaat twee vormen. De eerste vorm verwijst naar het bevorderen van een snelle, gezonde terugkeer naar werk op korte termijn. Dit betekent dat je niet lang geleden nog aan het werk was. Het is alleen moeilijk om weer toe te treden op de markt en hierbij een juiste baan te vinden. Daarom is het erg verstandig om een loopbaancoach om hulp te vragen.

Lange vorm van re-integratie
Daarnaast bestaat er een vorm van terugkeer naar werk in brede zin, binnen of buiten de huidige functie of organisatie na een lange verzuimperiode. Wanneer blijkt dat iemand op eigen houtje niet meer, of alleen met zeer veel moeite, aan passend werk kan komen, is re-integratie aan de orde. Ook in dit geval kan de coach een handig hulpmiddel zijn om je loopbaan weer op gang te brengen.

De diverse situaties van waaruit re-integratie kan plaatsvinden zijn door de wetgever duidelijk omschreven. Bijvoorbeeld re-integratie vanuit ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. In deze situaties zijn verschillende verantwoordelijke partijen aanwezig. Op de manier leveren werknemer, loopbaancoach, werkgever en re-integratiebedrijf een gezamenlijke inspanning.
Ben jij op zoek naar deze extra hulp?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden