Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Loopbaanbegeleiding houdt in dat je onder begeleiding van een adviseur werkproblemen gaat oplossen. Hierbij kan je denken aan het vinden van een passend beroep, de juiste baan, of een nieuwe baan. Voorafgaand aan dit proces is het belangrijk dat je een goede sollicitatiebrief kan schrijven. Gedurende de begeleiding zal je deze vaardigheid verbeteren. Een handige en veelgebruikte techniek is de AIDA methode. Deze methode bestaat uit de volgende punten.

  • Aandacht: Je brief moet de aandacht van de lezer trekken. Dit kan je bereiken met een nette, bondige, zakelijke en realistische sollicitatiebrief.
  • Interesse: Let op de informatie die de lezer zou willen weten. Sluit daarbij aan op de advertentietekst, omdat dit weergeeft wat de organisatie belangrijk vindt.
  • Verlangen (Desire): De lezer moet het gevoel hebben dat ze jou willen hebben. Je moet het gevoel geven dat je anders bent dan andere.
  • Actie: Vraag in je brief concreet om wat je wilt. Jouw doel is om een sollicitatiegesprek te krijgen. Trap niet in de valkuil dat je vraagt om de baan.

Tijdens de coaching krijg je nog veel meer handige methodes en tips om je sollicitatiebrief te kunnen verbeteren. Je sollicitatiebrief is jouw manier om binnen te komen in een organisatie. Dus werk samen met de coach aan een perfecte brief.

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden