Ervaar je in je dagelijkse leven veel spanningen? Deze spanningen kunnen allerlei oorzaken hebben. Een hoge werkdruk, problemen op het werk of in het gezin, zijn hier enkele voorbeelden van. Een stress coach kan je helpen met spanningen om te gaan. Stresscoaching is gericht op het voorkomen van stress en burn-out.

Iedereen kent stress, maar niet iedereen kan op de juiste manier omgaan met deze stress. Stress is eigenlijk een gezonde verschijning, het is de spanning die je voelt bij een sollicitatiegesprek, het geven van een presentatie voor publiek of een andere spannende gebeurtenis. Stress kan door de kleinste gebeurtenissen worden opgewekt. Het gaat erom hoe je met deze situatie omgaat. Stress wordt ongezond als de spanning te lang aanhoudt en je geen tijd wilt of kunt nemen om te ontspannen.

Het kan namelijk iedereen overkomen. Vaak is er een hoop onbegrip voor collega’s met stress, met vervelende gevolgen. Hierdoor liggen gevaren op de loer, waarbij de kosten hoog kunnen oplopen bij de organisatie.

Hoe weet je nu of je (te) veel spanningen of stress hebt?
Je kunt verschillende testen maken op internet, om er achter te komen of je veel stress ervaart of zelfs burn-out gevoelig bent. Hierbij krijg je direct een duidelijk beeld of je gevoelig bent voor stress. Hier vindt je enkele tips die je kunnen helpen om de stress te verminderen.

Ervaar je vaak een hoge mate van spanningen of stress, dan kan je terecht bij de stress coach. Deze kan je helpen door middel van stresscoaching. Stresscoaching leert je hoe je met deze stress om kan gaan en wat je kunt doen om het in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is het belangrijk om de stress niet te laten omslaan in een burn-out.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Stress coach staat voor je klaar.

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek – GORTcoaching

 

Door: Janna Houben

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden