Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De huidige arbeidsmarkt is voor starters en andere werkzoekenden niet makkelijk. Een loopbaanadviseur kan helpen dit te vergemakkelijken. Samen bespreekt je wat je wilt, waar je zou willen zoeken en hoe je dat vervolgens aan kunt pakken. Hieronder volgt een aantal tips waar je als werkzoeker alvast je voordeel mee kunt doen.

Tips van de loopbaanadviseur:

  1. De meeste banen vind je bij organisaties met niet meer dan 250 medewerkers. Zij zijn goed voor maar liefst 80% van het banenaanbod.
  2. Het zoeken van een baan vraagt om goed opletten. Dit gaat makkelijker als je met meer bent: zet vrienden en kennissen dus in.
  3. Als je naar een organisatie gaat, is het verstandig je te verdiepen in die organisatie. Een goede bron hierbij is hun website.
  4. Weten bij wie je moet zijn is het halve werk. Zoek uit wie er in een organisatie gaat over het aannemen van nieuwe mensen en gebruik je netwerk om deze persoon te spreken te krijgen.
  5. Als je een afspraak probeert te regelen, vraag dan om niet meer dan 20 minuten. Het is belangrijk dat je je vervolgens ook houdt aan die tijd.
  6. Als je een sollicitatiegesprek hebt, zorg dan dat jij weet wat je wilt vragen. Het is voor jou namelijk dé mogelijkheid om uit te zoeken of dit echt de baan is die jij wilt.

Tips zijn nuttig, maar misschien niet voldoende. Samen met de coach kijk je waar jij aan zou willen werken en waar je hulp bij nodig hebt. Zo wordt het een traject op maat.

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze loopbaanadviseurs »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden