Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Je komt bij een loopbaancoach terecht als je problemen hebt met het ontdekken van de volgende stap in je loopbaan. Je wordt begeleid in het vormgeven en ontwikkelen van je loopbaan. Het is dus gericht op de toekomst en hoe jij deze wilt invullen. Daarom formuleer je doelen waaraan je wilt werken. Met de loopbaanadviseur analyseer je de opties voor je loopbaan en kijk je welke opties je het meest aanspreken. De opties voor je loopbaan kan je verkennen door vragen en wensen over je loopbaan uit te spreken. Daarnaast zal er gereflecteerd worden op wat er geleerd is van voorafgaande ervaringen. Op deze manier krijg je de duidelijkheid die je zoekt. Het belangrijkste doel van loopbaanadvies is dat je weer in staat bent keuzes te maken en een nieuwe weg in te slaan. Voorbeelden van vragen die behandeld worden zijn:

Beter worden op je werk
Het kan zijn dat je vragen hebt over je huidige werk en graag je werk wilt behouden. Een veelvoorkomend thema hierbij is het tot je recht komen in je huidige werk. Zo kan je de volgende vraag hebben: ‘Hoe kan ik mijn baas duidelijk maken wat ik wil?’. Tijdens het traject kan je ontdekken wat je weerhoudt om deze vraag te stellen. Vaak zijn dit angsten die je in eerste instantie niet kan benoemen. Aan de hand van een stappenplan kan je deze vraag beantwoorden en je angsten overwinnen.

Betere balans tussen werk en vrije tijd
Een andere belangrijke vraag is: ‘Hoe vind ik de juiste balans tussen werk en andere levensgebieden?’. Het is soms moeilijk om je werk niet mee naar huis te nemen of andersom. Het gevolg is dat je niet goed kan ontspannen en je werkstress of problemen thuis constant meedraagt. Tijdens een traject kan je leren hoe je hier weer balans in kan vinden.

Ben je op zoek naar tips over je loopbaan?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden