Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het belangrijkste geloof dat je kunt hebben is het geloof in je zelf. Een gezonde dosis zelfvertrouwen werkt positief door in jouw leven. Zelfvertrouwen heeft als functie dat je minder angstig door het leven gaat, meer risico’s durft te nemen en dus meer dingen durft aan te pakken. Ook zal dit zich uiten op sociaal gebied, je krijgt meer sociaal aanzien. Mensen kunnen namelijk het verschil zien tussen mensen die veel of weinig zelfvertrouwen hebben. Uit evolutionair perspectief zijn we geneigd te kiezen voor mensen met meer zelfvertrouwen. Deze mensen worden bijvoorbeeld sneller gekozen als leider, romantische partner en in de professionele en werkgerelateerde sfeer.

Veel mensen denken dat zelfvertrouwen simpelweg iets is wat je wel of niet hebt. Niets is minder waar, zelfvertrouwen is iets dat je kunt ontwikkelen. Hieronder staan 3 praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw leven.

1. Accepteer waar je staat

Iedereen begint klein, zelfs de mensen waarbij het lijkt of zij een onaantastbaar zelfvertrouwen hebben, die hebben tijden gekend waarin zij weinig tot geen zelfvertrouwen hadden. Om jezelf effectief te kunnen ontwikkelen is het belangrijk dat je kunt accepteren waar je op dit moment staat en dat je vanuit dat punt kijkt waar je naar toe wilt. Daarnaast is het belangrijk om vooral op jezelf te focussen. Er zullen namelijk altijd mensen zijn die bijvoorbeeld iets beter kunnen dan jij.

2. Verander je lichaamshouding
Wat veel mensen weten is dat zelfvertrouwen een invloed heeft op de houding die we aannemen. Wat minder mensen weten is dat dit ook andersom geldt. Door een zelfverzekerde houding aan te nemen, dat wil bijvoorbeeld zeggen door jezelf groot te maken of door rechtop te staan en je schouders wat naar achteren te duwen, zal je lichaam vanzelf een stevige houding aannemen. Op deze manier beïnvloed je jouw brein onbewust. De toepassing hiervan verlaagt ook nog eens jouw stressniveau

3. Ga uitdagingen aan
Ieder mens heeft bepaalde angsten, hoe je met deze angsten omgaat bepaald voor een groot deel hoe jouw zelfvertrouwen zich zal ontwikkelen. Om jouw zelfvertrouwen te kunnen vergroten, is het advies om jouw angsten vooral op te zoeken. Persoonlijke groei bereik je namelijk door angsten te overwinnen en vooral de uitdagingen aan te gaan. Dit gaat hand in hand met toename van het zelfvertrouwen.

Schommelt jouw zelfvertrouwen nogal of denk je dat jouw zelfvertrouwen nog groter zou kunnen worden? Door middel van coaching is het mogelijk om je zelfvertrouwen te vergroten. U kunt hier een gratis oriëntatiegesprek inplannen met één van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden