Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Judith een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Judith

“Wees jezelf er zijn al zoveel anderen”

Ik ben vooral een heel open, empatisch en energiek mens. Ik kan dan ook met iedereen in gesprek gaan, iedereen is gelijk! Ik ben daarnaast ook kritisch en heb een hoog relativerend vermogen, de combinatie tussen deze eigenschappen zorgt ervoor dat ik tijdens mijn coaching verdiepend en zorgvuldig te werk kan gaan. Ik houd mij onder andere bezig met vitaliteit coaching, met name op het mentale en psychosociale vlak. Daarnaast is life coaching ook een groot onderdeel van mijn werk. Thema’s die in mijn coaching dan ook naar voren komen zijn de balans tussen werk en privé, stress hantering, persoonlijke ontwikkeling, authenticiteit en systemisch werken.

Wat heeft mij doen beslissen om coach te worden? Tijdens mijn werkzaamheden als ergotherapeut, met als specialisatie mensen met chronische pijn en vermoeidheidsklachten, heb ik ervaren dat het erg belangrijk is om met aandacht te luisteren naar het persoonlijke  verhaal van de cliënt. Wie is de persoon achter de cliënt? Ieder mens heeft namelijk een reden waarom hij is zoals hij is en waarom hij doet zoals hij doet. Hier moet zonder oordeel naar gekeken worden! Mensen willen gehoord en gezien worden. Dit heeft mij dan ook doen besluiten om een coachopleiding te gaan volgen aan de School voor Coaching.

Kenmerkend voor mij als vitaliteitscoach is mijn systemisch werken, hierbij wordt uitgegaan dat mensen allemaal onderdeel uitmaken van bepaalde systemen (school, werk, thuis) en daar een bepaalde plek in innemen. Daarnaast kijk ik naar de mens in zijn geheel, zowel lichaam als geest. Mijn paramedische achtergrond (ergotherapeut) komt hierbij goed van pas. In de zorgsector (o.a. revalidatiecentra, thuiszorg, eerstelijns Ergotherapiepraktijk) heb ik hier dan ook  veel ervaring in opgedaan.

Mijn drijfveer is om ondernemers, leidinggevenden en medewerkers te coachen bij het realiseren van een gezonde(re) bedrijfsvoering. Om samen te werken aan het verminderen van de (personele) kosten en het bewerkstelligen van een duurzamere inzetbaarheid van de medewerkers en een meer vitale organisatie. En het genereren van meer plezier in het werk van de medewerkers! Hierdoor zullen de kosten in de gezondheidszorg verminderen en worden mensen ondersteund in het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid, zowel op werkgebied als privé.

Om tot de echte kern te kunnen komen, is het absoluut noodzakelijk om open en eerlijk te zijn. Ik wil een veilige en respectvolle omgeving creëren waarin het voor mensen mogelijk is om zichzelf een spiegel voor te houden. Daarbij zorgen mijn analyserend vermogen, mijn helikopterview en mijn goede sociale- en communicatieve vaardigheden ervoor dat ik mensen kan aanzetten tot het nemen van nieuwe stappen op persoonlijk en/of professioneel gebied.

“be yourself, be happy”

 

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Eindhoven, Den Bosch en Leende haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden