Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bij expat coaching denkt men al snel aan het coachen van buitenlandse werknemers. Bij GORTcoaching maken wij echter onderscheid tussen de verschillende varianten van expat coaching. U kunt hierbij denken aan pre-departure coaching, post-arrival coaching, cultural awareness coaching en partnertraining. Hieronder vindt u de verschillende varianten van expat coaching duidelijk uiteen gezet.

Pre-departure coaching
Alvorens u naar het buitenland vertrekt om daar voor langere tijd te werken, is een goede voorbereiding het halve werk. Er komt aardig wat bij kijken als u gaat werken in een nieuwe culturele omgeving. Een verhuizing naar het buitenland en een baan met nieuwe collega’s zijn al moeilijk genoeg. Het is dan vervelend als daar nog onverwachte culturele problemen bij komen. Zowel op persoonlijk als werkgerelateerd gebied kunt u voor veel verrassingen komen te staan. Middels pre-departure expat coaching bereidt u zich optimaal voor op uw werkervaring in het buitenland en weet u precies wat u in het buitenland kunt verwachten.

Post-arrival coaching
Wanneer u werkzaam bent in het buitenland en daar persoonlijke of werkgerelateerde problemen ervaart kan het fijn zijn om gecoacht te worden door een expert met de zelfde culturele achtergrond als u zelf en die uw eigen taal spreekt. Middels onder andere telefoon- en skypecoaching kunt u bij GORTcoaching vanuit het buitenland een coachtraject volgen met iemand die uw moedertaal spreekt.

Cultural awareness coaching
Een van de grootste problemen voor buitenlandse professionals in Nederland en voor Nederlandse professionals in het buitenland zijn de cultuurverschillen. Door cultuurverschillen kunnen er al snel misverstanden ontstaan die uw werk bemoeilijken. Middels cultural awareness coaching kunt u achterhalen wat de verschillen zijn tussen uw cultuur en die van het nieuwe land.

Partnercoaching
Met de geëxpatrieerde professional in het buitenland verhuisd vaak ook een partner of gezin mee. Ook de meeverhuizende familie kan culturele problemen tegenkomen die het wonen in het buitenland onaangenaam maken. Bij GORTcoaching kunt u als familielid van een expat terecht voor coaching.

Bij GORTcoaching kunt u rekenen op expat coaches die zelf ervaringsdeskundige zijn op het gebied van expatriëren. Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden