Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Betekenis van stress
Het woord stress komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent zoveel als aantrekken, aanspannen. Slaanwe de Dikke Van Dale erop na, dan wordt stress omschreven als psychische spanning, druk, toestand waarin bepaalde afweermechanismen in werking komen. In onze tijd wordt het woord ‘stress’ te pas en te onpasgebruikt, meestal in de betekenis van druk, druk, druk. Een loopbaanadviseur kan je leren omgaan met stress op het werk.

Van spanning naar stress
Stress heeft alles te maken met spanning. Maar er bestaan vele vormen en gradaties van spanning. Spanning kan zelfs effectief en gezond zijn. We hebben spanning nodig om beter te kunnen presteren, om tot actie te kunnen komen, om goed te reageren in bedreigende situaties. Maar soms hóeven we niet beter te presteren, hoeven we geen actie te ondernemen, worden we niet bedreigd en ervaren we toch spanning. Dan is de spanning ineffectief en ongezond. Het levert ons niks op, put ons uit, ondermijnt onze gezondheid en kan, als we niet op tijd ingrijpen, overspannenheid of burn-out tot gevolg hebben.

Je loopbaanadviseur kan je helpen om te gaan met ongezonde spanning. Dit zal je adviseur doen door eerst te onderzoeken wat jouw stress signalen zijn. Het is belangrijk dat je hierbij goed leert te luisteren naar je lichaam. In welke delen voel je stress? Daarna ga je onderzoeken waar jij stress van krijgt. Stress kan namelijk het beste aangepakt worden bij de kern. Hoe komt het dat je stressvol reageert op een bepaalde situatie? Als dit eenmaal helder is zal je loopbaan adviseur jou leren hoe je met deze situaties moet omgaan om zo min mogelijk stress te ervaren en hoe je deze spanning kunt omzetten in gezonde spanning.

Wil jij leren omgaan met stress met een loopbaanadviseur? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend gesprek in!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden