Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Eerder op onze website is er een artikel geplaatst over het worden van een life coach. Hierin is beschreven wat life coaching is vergeleken met andere vormen van coaching en wat er nodig is om een life coach te worden. Maar wat heeft een opleiding life coach dan te bieden? Om deze vraag te beantwoorden zal er allereerst onderzocht worden naar welke aspecten een life coach tot beroep maken. Want wat maakt dat mensen in contact komen met een life coach? En wat is de motivatie om een life coach te worden? Dit zijn onderzoeksvragen die het profiel van een life coach beschrijven. Zal jij je erin herkennen?

 

Wat is een life coach?

De doelgroep van een beroep zegt al veel over het beroep zelf. Dit geldt zeker ook voor life coaching. Mensen komen in contact met een life coach om meer zingeving en voldoening te halen uit persoonlijke aspecten van hun leven. Om dit te verwezenlijken staan zij voor keuzes die hun leven drastisch kunnen veranderen. Zo kan het zijn dat iemand bereid is bepaalde vaste patronen te doorbreken om meer geluk te kunnen ervaren. Het diepe besef dat deze mensen bereid zijn om hun leven op persoonlijk vlak te willen veranderen en hiervoor in contact te komen met een life coach, maakt life coaching tot beroep. Intrinsieke gedrevenheid om levens op persoonlijk vlak positief te willen veranderen is zowel bij de doelgroep als bij de life coach dan zeker aanwezig.

Life coaching opleiding

Als de doelgroep die bereidheid al heeft om deze stap te zetten, hoeveel groter zal de bereidheid van een life coach dan niet zijn om handvatten toe te reiken voor het zetten van de volgende stap? Het zetten van stappen om dit doel te bereiken kan bij life coaching gezien worden als een wandeling. Stap voor stap met het zicht op een positief toekomstperspectief. Een life coach zal tijdens deze wandeling niet alleen de ruimte bieden voor begrip, maar ook voor inzicht om na te gaan of de keuzes die gemaakt zullen worden wel juist zijn. Zo zal je als life coach de tijd nemen om samen met de persoon de identiteit en de motivatie onder de loep te nemen om vervolgens inzichten te geven in het maken van verdere keuzes.

Dit is de het beroep als life coach in een notendop! Ben jij hier enthousiast over geworden en kan jij jezelf hierin herkennen? Dan is een opleiding tot life coach iets voor jou! GORTcoaching biedt een aantal coachopleidingen aan voor het ontwikkelen van basis of gevorderde coaching vaardigheden. Het vormt het begin van jouw coaching carrière. Meer weten? Neem dan eens een kijkje naar deze coach opleidingen.

Wil je graag zelf een keer gecoacht worden door een life coach? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze life coaches door heel Nederland.

Bekijk een van onze life coaches bij u in de buurt, zoals bijvoorbeeld in:

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden